Kikérhető a gyerek az iskolából, ha egy családtagja krónikus beteg

T.CS. | 2020. December 15.
Az iskolaigazgató megadhatja az igazolt hiányzást annak a gyereknek, akinek családjában van a járványhelyzetben különösen veszélyeztetett krónikus beteg, és a szülők ezt kérvényezik.

Sok otthonban okoz mindennapi félelmet, hogy bár odakint tombol a járvány, a gyerekek továbbra is nap mint nap közösségbe járnak az iskolában, és nem lehet tudni, hazahozzák-e onnan a koronavírus-fertőzést, ami esetleg végzetes hatással lehet a krónikus beteg vagy éppen veszélyeztetett korban lévő családtagjukra. A TASZ jogászai szerint jogszabály biztosítja, hogy indokolt esetben lehetőség van a gyereket kikérni az iskolából, és a hiányzását igazoltnak tekinteni – számolt be róla az RTL Klub Híradója.

Az iskolaigazgató döntheti el ilyen esetben, mennyi időre igazolja a hiányzást, és szerencsére vannak iskolák az országban, ahol már ez a bevett gyakorlat. A budaörsi Herman Ottó Általános Iskolában például 8-10 tanuló már élt ezzel a lehetőséggel: ők ilyenkor odahaza Teams-en keresztül ugyanazokat a feladatokat és leckéket kapták meg, mint az osztályban tanuló társaik.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Exit mobile version