nlc.hu
Család

Többet várhat az oltásra az, aki nem regisztrál

Többet várhat az oltásra az, aki nem regisztrál

Legalábbis ez derült ki a miniszterelnök kabinetfőnökének, Rogán Antalnak a Hir TV-s interjújából.
Koronavírus-vakcina

Bár egész mostanáig meglehetősen ködös volt a tájékoztatás arra vonatkozóan, miért van szükség a koronavírus elleni védőoltás felvételéhez egy előzetes regisztrációra, most úgy tűnik, erre nem csupán igényfelméréshez, hanem sorrendállításhoz van szükség. Legalábbis ez derült ki a miniszterelnök kabinetfőnökének, Rogán Antalnak az interjújából, amit a hvg.hu idéz, és amit a Hír TV Bayer Show című műsorában adott.

A műsorban kiderült többek között, hogy december végén Magyarországra érkezhet két-háromszázezer vakcina. Az oltásokat Rogán szerint első körben a védekezésben részt vevők fogják megkapni, hiszen „a legfontosabb a kórházak működésének biztosítása”.

A kabinetiroda vezetője ezután beszélt a regisztrációról is: „Az oltás elindulásához az is kell, hogy tudjuk, ki szeretné magát beoltatni, mert oltás csak önkéntes alapon lehetséges – mondta, majd hozzátette, az oltás nem lesz kötelező attól, ha valaki jelentkezik. – Ha jelentkezik, meg fogják keresni, amikor itt az oltás, beosztják a megfelelő helyre, és legfeljebb akkor úgy dönt, hogy mégsem adatja be magának.”

Rogán Antal szerint azok, akik nem jelentkeznek, értelemszerűen hátrébb kerülnek a sorban.

Olvass még többet a koronavírus elleni védőoltásról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top