nlc.hu
Életmód

Regisztráció a koronavírus-vakcinára

Már ilyen sokan regisztráltak a koronavírus-vakcinára

Egy nap alatt rengetegen jelezték az igényüket a koronavírus-védőoltásra a hivatalos regisztrációs oldalon.
Koronavírus-vakcina

Hétfőn este elindult a Vakcinainfo.gov.hu kormányzati oldal, ahol regisztrálni lehet a koronavírus elleni védőoltásra, ami önkéntes és ingyenes.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára most a Facebookon számolt be arról, hogy óriási az érdeklődés, egy nap alatt már több mint 100 ezren jelezték igényüket a védőoltásra.

Az államtitkár a videóban azt is elmondta, hogy a kormány már több mint 17 millió adag vakcinát kötött le különböző gyártóknál.

Az már korábban kiderült, hogy a védőoltásokat nem a regisztráció sorrendjében, hanem az oltási terv szerint adják majd be, elsőbbséget élveznek leginkább veszélyeztetett csoportok.

Ha a hatóságok engedélyezik a vakcinát vagy vakcinákat, akkor elvileg választani is lehet különböző védőoltások közül. Bár Müller Cecília ennek az ellenkezőjéről beszélt, később tisztázták, hogy ha többféle vakcina lesz elérhető nagy mennyiségben az országban, akkor majd akár választani is lehet.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Profimedia)

További cikkek a koronavírus elleni védőoltásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top