nlc.hu
Szabadidő

Regisztráció a koronavírus-vakcinára

Már lehet regisztrálni a koronavírus-védőoltásra, elindult a hivatalos oldal

A Vakcinainfo.gov.hu kormányzati oldalon mindenki regisztrálhat a koronavírus elleni védőoltásra, de az oltási sorrendet nem ez határozza meg.
Képernyőkép a hivatalos oldalról, ahol regisztrálni lehet a koronavírus elleni védőoltásra

Hétfőn este elindult a Vakcinainfo.gov.hu kormányzati oldal, ahol regisztrálni lehet a koronavírus elleni védőoltásra. A weboldalon megerősítik a korábbi közléseket, hogy a vakcina beadása önkéntes és ingyenes.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára közölte: a weboldalon mindenki jelezheti az oltás iránti igényét. A regisztrációval egyben mindenki értesülhet a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkról, és arról, hogy mikor kerül rá sor.

Az oltások akkor indulhatnak, amikor rendelkezésre áll a magyar hatóságok által jóváhagyott biztonságos vakcina, a folyamat egy oltási terv alapján zajlik majd.

Az oltások sorrendjét nem a regisztráció időpontja határozza meg, hanem a veszélyeztetettség mértéke, továbbá elsőbbség illeti meg a védekezésben résztvevőket is.

A vakcina-előjegyzési kampányban nem csak online lehet regisztrálni, Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben fogja megkeresni a nyugdíjasokat.

(nlc/MTI)

További cikkek a koronavírus-vakcináról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top