Maximális pontszámot gurított a bowlinggolyóval, amelybe apja hamvait rakta

nlc | 2021. Április 22.
A korábbi bowlingjátékos úgy tisztelgett elhunyt apja emléke előtt, hogy apja hamvait a golyóba tette, és úgy játszott egy hibátlan játékot.

Ifjabb John Hinkle még kicsi gyerek volt, amikor az édesapja megmutatta neki és a testvérének, Joe-nak, hogyan kell bowlingozni. A sportág nagyon megtetszett Johnnak, és később kétszer is bowlingbajnok lett a Nyugat Illinois Egyetemen.

Idősebb John Hinkle 2016-ban meghalt, a most 39 éves fia pedig elhatározta, hogy különleges módon tiszteleg apja emléke előtt. Édesapja hamvainak egy részét beletöltötte egy bowlinggolyóba. Abba a lyukba, ahová a hüvelykujját tenné gurításkor, majd lezárta a nyílást.

Azt volt a célja, hogy ezzel a golyóval bemutasson egy tökéletes bowlingjátékot, azaz zsinórban 12-szer, hiba nélkül ledönti az összes bábut. A 12 egymást követő tarolás 300 pontot jelent, ez a maximális eredmény a bowlingban.

Johnnak április 12-én végre sikerült a tökéletes játék, és 12 egymást követő tarolás után megszerezte a 300 pontot.

„A 11. és 12. dobásnál már könnybe lábadt a szemem, nem tudom, hová ment az utolsó golyó, csak sírtam és dobtam”

– emlékezett vissza a megható pillanatokra.

Ifjabb John Hinkle pályafutása során többször bemutatott már 300 pontos tökéletes játékot, de mint mondta, édesapjának sosem sikerült.

„Ezért is különleges ez a mostani eredmény. Apa 298-at, 299-et gurított, de sosem jött össze neki a 300. Most sikerült neki. Libabőrös vagyok ettől. Ott volt velem.”

(UPI)

(Kiemelt kép: Unsplash/Michelle McEwen)

Hamvak másképpen:

Exit mobile version