nlc.hu
Trend

Elképesztő drónvideó készült egy bowling-pályán

Ez a drónvideó tartja most lázban az internetet

Nincs másfél perc, de így is komoly operatőri bravúr.

Alig pár napja került fel a YouTube-ra az alábbi, drónnal készített felvétel, de máris több százezren nézték meg, és a valós nézőszám bőven elérheti a több milliót is, mivel a legnagyobb nemzetközi sajtótermékek is mind feldolgozták saját csatornáikon. 

Érthető is, mivel elképesztően technikás felvételről van szó: a Minneapolisban működő Sky Candy Studios készítette a csak másfél perces videót, az amerikai nagyváros Bryant Lake bowlingpályáján. Különlegessége, hogy egyetlen vágás sem látható benne, vagyis egyetlen, összefüggő felvételt látunk.

Bár a YouTube kommentszekciójában egyből digitális varázslást, számítógépes boszorkányságot kiáltottak, a készítők esküsznek rá, hogy szó sincs ilyesmiről, a teljes felvétel élőben készült. A nagy érdeklődésre való tekintettel a helyi KARE 11 tévécsatorna meg is interjúvolta a stábot, akik megerősítették, hogy nem használtak számítógépes trükköket a videó készítése során. 

A képsorokon látható emberek mind önkéntesek voltak, a fenti riportban megszólaltatják például Fair Donovant, aki a bowlingpálya bárpultosa, de megszólal Anthony Jaske rendező is, aki elárulta, hogy a felvétel közben ő instruálta a statisztákat, hogy ki, mikor, merre induljon, mikor gurítson el egy golyót vagy merre mozogjon, hogy ne ütközzön bele a drónba. 

Jay Christensen operatőr egy különleges virtuálisvalóság-szemüveget viselt a felvétel során, amelyen keresztül a drón saját kamerájának a képeit láthatta. A felvételt azonban nem ezzel, hanem egy külön a drónra erősített GoPro kamerával csinálták, az ugyanis sokkal jobb minőségű felvételt produkál. 

Bár egyetlen, összefüggő felvételről van szó, ez nem jelenti azt, hogy elsőre sikerült volna. Jaske szerint legalább tíz próbálkozásra volt szükség, mire minden összejött, de Jay Christensen szerint ez lehetett akár tizenöt alkalom is. Az operatőr szerint a felvétel legnehezebb része az eleje volt, amikor a drónnal berepült az utcáról a bowlingpályára. Elmondása szerint a járókelők és a szél miatt volt ez a legnagyobb kihívás, bent azonban már simán ment minden. 

Még több videó az nlc-n:

Lenyűgöző drónfelvétel készült egy bowling-pályáról

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top