Egy oklahomai apa így támogatta az LMBTQ közösséget egy TikTok videóban

Farkas E. Lina | 2021. Június 16.
Amíg itthon tovább nyirbálják az LMBTQ közösség jogait, addig más országban szívmelengető történetekről cikkeznek.

Mint ahogy azt mi is megírtuk, a magyar kormány elfogadta az új pedofiltörvényt, amely súlyosan csorbítja az LMBTQ+ emberek jogait, egyben ellehetetleníti az iskolai szexuális felvilágosítást és érzékenyítést, továbbá európai uniós jogszabályokat is megsért. A Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország szerda estére újabb demonstrációt hirdetett meg a kedden elfogadott, homofób módosítókkal teleírt pedofiltörvény miatt.

Amerikában sem volt feltétlenül rózsás az LMBTQ közösség helyzete Donald Trump elnöksége alatt, és egyes államaiban most is probléma a homofóbia, épp ezért jó látni az olyan történeteket, mint az Owassóból származó John Wyattét. Az apa nyilvánosan is hangot adott annak, mennyire büszke az LMBTQ fiára, és támogatásáról biztosította a közösséget, a Pride hónapjának tiszteletére.

Az oklahomai Owasso-ból származó 45 éves John Wyatt június 5-én a TikTok-on tett közzé egy videót, amelyben a 15 éves fiával, Cadennel Pride zászlót tettek fel otthonuk elé.

A videóban Wyatt azzal kezdi, hogy “Oklahomát sokkolni fogjuk”, majd azt látjuk, hogy a háttérben, Wyatt fia egy nagy Pride zászlót csavar fel az otthonuk bejárati ajtaja fölé.

Caden 2020 tavaszán bújt elő a szüleinek

“Először ideges voltam, de a barátaim bátorítottak” – mondta. “Aztán rájöttem, hogy a szüleim mennyire támogatóak, így úgy döntöttem, hogy megteszem.” . mesélte a GMA-nak.

Elmondtuk neki, hogy már tudunk róla, és szuper büszkék vagyunk rá” – mondta Wyatt. “Mindannyian megöleltük és sírtunk, tudván, hogy az élete meg fog változni.” – tette hozzá az apa.

A coming out nem sokat változtatott a családon, a szülők továbbra is teljes mértékben támogatják Cadent, ők úgy vélik, azzal, hogy elmondta nekik az igazságot, csak segített a fiúnak abban, hogy ezentúl  100%-ban az a személy legyen, aki mindig szeretett volna lenni.

Fotó: Képünk illusztráció (Getty Images)

Kapcsolódó

Exit mobile version