nlc.hu
Család

Újabb tüntetés a homofób pedofiltörvény ellen

Szerda estére újabb tüntetést szerveznek a homofób pedofiltörvény ellen

Az új törvény súlyosan csorbítja az LMBTQ+ emberek jogait, egyben ellehetetleníti az iskolai szexuális felvilágosítást és érzékenyítést, továbbá európai uniós jogszabályokat is megsért.
Megszavazta az országgyűlés a melegek jogait csorbító törvényt

A Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország szerda estére újabb demonstrációt hirdetett meg a kedden elfogadott, homofób módosítókkal teleírt pedofiltörvény miatt.

A Parlamentnél tartott tegnapi demonstráció ellenére, 157 igen szavazattal, 1 ellenszavazat mellett megszavazta az országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amelynek utólagosan benyújtott módosításai súlyosan csorbítják az LMBTQ+ emberek jogait, egyben ellehetetlenítik az iskolai szexuális felvilágosítást és érzékenyítést, továbbá európai uniós jogszabályokat is megsértenek.

Az eredeti törvényjavaslat eleinte a gyerekekkel szembeni szexuális bűncselekményeket elkövető pedofilok ellen irányult, ezt azonban később a kormánypárt olyan passzusokkal egészítette ki, amely betiltja a nemváltás bemutatását, illetve a homoszexualitás „népszerűsítését”.

Újra tüntetést szerveznek

„A szeretet erősebb a gyűlöletnél – mutassuk meg Áder Jánosnak is! elnevezésű tüntetést június 16-án, szerda este hatkor tartják a Sándor-palota előtt.

„Védjük meg az LMBTQI fiatalokat! Mutassuk meg, milyen sokat jelent tényszerű információkat és megerősítő támogatást kapni! Mutassuk meg, milyen boldog és teljes életet élhetnek az LMBTQI emberek, ha hagyják őket!”– írják a Facebook-oldalukon a szervezők, akik azt kérik, aki szeretné, írja le a történetét, „amikor előbújtál vagy feltétel nélkül számíthattál a támogató személyekre az életedben: az osztályfőnöködre, a magyartanárodra, anyukádra, a nagybátyádra vagy akár a tesódra”.

Várják azokat a beszámolókat, amikor egy „pedagógus, pszichológus vagy segítő szakember” segített önmaguk elfogadásában, vagy ha volt olyan iskolai beszélgetés, ahol hiteles információk hangoztak el LMBTQI emberekről.

Fotó: Tolnai Linda

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top