nlc.hu
Életmód

Tüntetés a propagandatörvény ellen

“Heterót nem tudtok belőlünk nevelni, csak dühösebb buzikat!” – Fotók a melegellenes törvény elleni tüntetésről

Ezekben a percekben is zajlik a tüntetés a propagandatörvény ellen, amely egybemossa a pedofil bűncselekmények elkövetőit az LMBTQI közösség tagjaival.

Három nap alatt több, mint 65.000-en írták alá a 10 civil szervezet közreműködésével indított petíciót, és több, mint 18 ezren jeleztek vissza a “Propagandatörvény helyett elfogadást!” című tüntetésre, ami ezekben a percekben is zajlik. A résztvevők többek között azért tiltakoznak, mert a kormány a pedofília elleni törvényjavaslattal igyekszik egybemosni a gyerekekkel szembeni megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival.

Tünetés a propagandatörvény ellen

Tünetés a propagandatörvény ellen. Fotó: Tolnai Linda

A felszólalok között ott volt többek között, Székely Krisztina, színházrendező, tanár, Pál Marci, #acsaladazcsalad, Szivárványcsaládokért Alapítványtól, Dudits Luca, Háttér Társaság és Vig Dávid, Amnesty International Magyarországtól, Erdős Erik Robi, a Prizma Transznemű Közösség szervezője.

Tünetés a propagandatörvény ellen

Tünetés a melegellenes atörvény ellen. Fotó: CSABA ANDRÁS JOE

Lászlóffy Julianna klinikai szakpszichológus, pár és családterapeuta, a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ szekciójának egyik alapítótagja kiemelte, mennyire fontos lenne ezeknek az amúgy is igen nehéz mentális helyzetbe kerülő polgártársaknak a támogatása.

Tünetés a propagandatörvény ellen

Fotó: CSABA ANDRÁS JOE

A pedofil-törvény elfogadása a jövőben ellehetetlenítené az olyan témájú kötetek megjelentetését, mint például a Meseország mindenkié, ezen felül pedig még számos szempontból nehezítené meg a hazai LMBTQI közösség életét, teljesen eltüntetnék az LMBTQI embereket a nyilvánosságból, és betiltanák azokat a létfontosságú iskolai programokat, amelyek egyrészt segítenek a fiataloknak abban, hogy információkhoz és támogatáshoz jussanak, másrészt elfogadóbb és mindenki számára biztonságosabb környezetet garantálnak.

Tüntetés a meleg ellenes törvény ellen

Tüntetés a meleg ellenes törvény ellen. Fotó: Tolnai Linda

A mai tiltakozáshoz számos szervezet csatlakozott, akik felszólították az Országgyűlés tagjait: ne szavazzák meg a gyermekjogokat és szólásszabadságot sárba tipró törvénymódosítást.

Tünetés a propagandatörvény ellen

Fotó: CSABA ANDRÁS JOE

A tüntetésen egy felszólaló rögtönzött becslése szerint tízezren voltak.

Tüntetés a meleg ellenes törvény ellen

Fotó: Tolnai Linda

Homofóbia Magyarországon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top