Vodkával akart végezni magával az iskolai bántalmazások miatt egy 13 éves budapesti lány

S. Z. | 2022. Június 27.
Szülei előtt hallgatott az iskolai bántalmazásokról a 13 éves fővárosi lány, a szülők felháborodtak, hogy a iskola tudott a bántalmazásokról, mégsem tett semmit.

Nem tudta tovább elviselni az őt ért iskolai bántalmazásokat egy 13 éves budapesti lány, ezért annyi vodkát ivott, hogy nem sok kellett ahhoz, hogy meghaljon – írja a Blikk.

A szülők elmondása szerint Korinát tavaly szeptember óta minden nap, hét hónapon keresztül bántalmazta az egyik osztálytársa, egy erős nagydarab fiú.Rendszeresen ütötte a lányt, akin kék-zöld foltok és sérülések voltak. Előfordult az is, hogy a srác minden előzmény nélkül lelökte a lépcsőn, vagy hogy könyvekkel püfölte a fejét. Ráadásul megfenyegette Korinát, hogy ne beszéljen a történtekről.

Miután az öngyilkossági kísérlet után a lányt hazaengedték a Heim Pál Kórházból, a szülők leültek vele egy nagy beszélgetésre, és akkor derült ki pontosan, mi történt a gyerekükkel az iskolában. Rendőrséghez fordultak, valamint a fővárosból egy Pest megyei településre költöztek, és Korinát egy másik iskolába íratták.

A rendőrség testi sértés vétség gyanúja miatt nyomoz. Közben a lány édesanyja, Ildikó ellen is rendőrségi eljárás indult, mert lekevert két pofont a Korinát rendszeresen ütlegelő srácnak. Az édesanya azt mondja, forrt benne a düh, „mert épp akkor értünk haza az iskolából, ahol kiderült, hogy a tanárok igenis tudtak arról, hogy Korinát kikészíti és bántja az osztálytársa, mégsem tettek semmit ellene”.

A szülők szerették volna, ha iskola vagy a tankerület is kivizsgálja az ügyet, de a tankerület arra hivatkozva nem akar vizsgálatot indítani, hogy rendőrségi eljárás van folyamatban. Korina szülei azt is nehezményezik, hogy a rendőrség által kirendelt igazságügyi pszichológus szakértő tíz perc beszélgetés után a lány fejéhez vágta a több hónapig tartó bántalmazások kapcsán, hogy „csak ennyi történt?”

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

(Kiemelt kép: illusztráció, Getty Images)

Exit mobile version