nlc.hu
Család

Tanára bántalmazta dudorászás miatt

Óra közben dudorászott, anyja szerint ezért bántalmazta a tanára

Nyomoz a rendőrség.
iskolai bántalmazás

Anyja szerint bántalmazta a 11 éves fiát a tanára, mert a gyerek dudorászhatott matematika óra közben. „Se felmérő nem volt, semmiféle ilyesmiről nem volt szó, és a tanárt annyira zavarta, hogy megkérdezte: ki volt az, aki ezt a hangot kiadta” – mesélte az RTL Híradónak az anyuka, aki szerint fia ekkor jelentkezett, hogy ő volt.

„A tanár erre odament hozzá, megrángatta a füleit és tarkón vágta” – mondta el a nő, hozzátéve: a fia végigülte a többi órát, de miután elmesélte, mi történt, orvoshoz mentek. Ott 8 napon belül gyógyuló sérülést állapítottak meg. A szülők feljelentést tettek és a tankerülethez fordultak. Az RTL Híradó információi szerint a panasz kivizsgálása folyamatban van, a rendőrség pedig azt közölte, hogy bántalmazás bűntette miatt nyomoznak az ügyben.

A sokak által kedvelt tanárt – aki mintegy 150 gyereket tanít – a szülők értesülései szerint egy hónapra felfüggesztették. Többen ezt túlzónak tartják, szerintük ugyanis nem a tanár hibázott, ezért elhamarkodottnak tartják az intézmény döntését a felfüggesztésről. Az iskola szülői közössége emiatt petíciót indított az ügyben jelezve, hogy kiállnak Szabolcs bácsi mellett. A petíciót egy nap alatt csaknem 350-en írták már alá.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top