Több év börtönt kaphat Szilágyi Liliána apja, ha igazak a vádak

S. Z. | 2022. Szeptember 19.
Ha bebizonyosodnak Szilágyi Liliána vádjai, akkor az édesapja, Szilágyi Zoltán akár többéves börtönbüntetést is kaphat.

Pénteken kezdődött Szilágyi Liliána becsületsértési pere, amelyet az úszónő apja, Szilágyi Zoltán kezdeményezett a lánya ellen. A tárgyaláson a bíró közölte, hogy a vallomás jegyzőkönyvét mellékelve feljelentést tesz Szilágyi Zoltán ellen.

A legsúlyosabb kérdéseket most a 2016-os eset veti fel, amikor az úszónő szerint apja fojtogatta, és állítása szerint csak édesanyja közbeavatkozása mentette meg. A Blikk cikke szerint Liliána ügyvédje, Keviczki István úgy véli, a fojtogatás esetében felvetődik esetlegesen az életellenes cselekmény lehetősége is. A büntetési tétel a legenyhébb változatoknál is 2-8 év, például életveszélyt okozó testi sértés kísérleténél. Hozzátette, a nyomozás akár egy-másfél évig is eltarthat.

Györei Péter ügyvéd szerint ha az édesanya szemtanúként alá tudja támasztani a történetet, akkor bebizonyítható hihető módon az életellenes cselekmény. Bacsek György ügyvéd viszont úgy véli, nehéz lesz bebizonyítani a vádakat. „Az időmúlás miatt a bizonyítás egyre nehezebb, és a tanúk is érzelmileg érintettek lehetnek. Számomra az is kérdés, hogy vádemeléssel záródik-e a nyomozás” – mondta a lapnak.

(Kiemelt kép: Szilágyi Liliána/Instagram)

Exit mobile version