nlc.hu
Család

Kezdetét vette Szilágyi Liliána ügyének tárgyalása

Elkezdődött Szilágyi Liliána becsületsértési pere, súlyos állítások hangzottak el

A per nyilvánosan zajlik, Szilágyi Liliána az első napon részletesen vallott arról, szerinte mit művelt vele édesapja.

Kezdetét vette Szilágyi Liliána ügyének tárgyalása – mint ismert, az úszónőt apja, Szilágyi Zoltán perelte be becsületsértés miatt, miután a sportoló a férfit testi, lelki és szexuális bántalmazással vádolta meg. Ugyan Szilágyi Zoltán, aki magát képviseli, szerette volna, hogy a tárgyalás zárt körben zajlik, a bíró egyetértett lánya Szilágyi Liliána védőjével, a per nyilvános.

A Telex beszámolója szerint Szilágyi Liliána a pénteki tárgyaláson többek között arról beszélt, hogy szerinte az apja verte az anyját, már akkor is, amikor vele terhes volt, ő pedig csak két-három éves volt, az apja először ütötte meg, miután viszont elkezdett úszni, ismét az anyját kezdte el bántalmazni, mégpedig azért, mert a sérüléseket más is látta volna rajta fürdőruhában. 

Szilágyi Liliána állítása szerint apja nemcsak ütötte, másként is bántalmazta, azt mondta, nyolcéves volt, az apja elkezdte vizsgálni, nőtt-e a melle, van-e már szeméremszőrzete, amikor pedig első alkalommal jött meg a menstruációja, úgy emlékszik, apja vattával mintát vett, majd azt valahova eltette.

Azt is mondta, az anyja és az apja nem aludtak együtt, de ő maga idősebb koráig együtt aludt az apjával egy franciaágyban, aki abban többször átölelte. Mint elmondta, tízéves lehetett, amikor állítólag arra  kelt fel, a “megmerevedett nemi szerve hozzá nyomódik”,  és tizenegy-tizenkét éves volt, amikor kifejezte, hogy ő már nem akar az apjával aludni.

Tizenöt-tizenhat éves lehetett, amikor állítása szerint ketten voltak egy liftben, rajta smink és magassarkú volt, az apja pedig megsimogatta az arcát, és állítólag azt mondta, ha most “egyidősek lennének, akkor szerelmes lenne belé”. Szerinte apja azt is mondta neki, ha vele van, fesse ki magát, mert „milyen jó, hogy azt hiszik, hogy a szeretője”. Máskor a hasát és a nyakát simogatta. Ugyanebben az időszakban olyan is volt, hogy kávézni mentek, és közben az apja azt magyarázta neki, hogy kell a férfiakra nézni, hogy tud kielégíteni egy férfit szexuálisan. Vallomása szerint tizenkilenc éves volt már, amikor az apja befektette az ölébe, és elkezdte simogatni az alsó hastáját, majd a nadrágjába is belenyúlt, ahol a szeméremdombját érintette meg. 

Szilágyi Liliána

Fotó: Szilágyi Liliána/Instagram

Szilágyi Liliána egy olyan esetre is emlékszik, amikor apja fojtogatta őt, közben állítása szerint azt hitte, hogy meg fog halni, mondta, mindezt pedig szerinte az anyja is látta. De még ezek után is úgy gondolta, neki meg kell védeni az apját, hogy továbbra is tudja csinálni a dolgát, és nem akarta őt lejáratni.

A vallomása végén azt mondta, a vele történtek miatt mentális és pszichés problémái lettek, így például önértékelési problémák, apakomplexus, depresszió, és hogy sokáig a szexualitást is büntetésként élte meg.

Szilágyi Zoltán az ügy kirobbanása után tagadta, hogy bántalmazta volna lányát vagy feleségét,  kisebbik lánya, Gréta, aki még apjával él, pedig kiállt mellette és a saját nővérét nevezte hazugnak több alkalommal is. Mindenesetre a Magyar Úszó Szövetség ezt követően haladéktalanul elrendelte, hogy a MÚSZ fegyelmi bizottsága és gyermekvédelmi bizottsága vizsgálatot indítson, Papp Gábor a bizottság elnöke pedig később kijelentette, rendelkezésükre áll egy ítélet, amiben sajnos igaznak bizonyultak a vádak, melyek szerint dr. Szilágyi Zoltán agresszív viselkedést tanúsított idősebb lánya, Liliána ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top