nlc.hu
Család

Több év börtönt kaphat Szilágyi Liliána apja

Több év börtönt kaphat Szilágyi Liliána apja, ha igazak a vádak

Ha bebizonyosodnak Szilágyi Liliána vádjai, akkor az édesapja, Szilágyi Zoltán akár többéves börtönbüntetést is kaphat.
Szilágyi Liliána

Pénteken kezdődött Szilágyi Liliána becsületsértési pere, amelyet az úszónő apja, Szilágyi Zoltán kezdeményezett a lánya ellen. A tárgyaláson a bíró közölte, hogy a vallomás jegyzőkönyvét mellékelve feljelentést tesz Szilágyi Zoltán ellen.

A legsúlyosabb kérdéseket most a 2016-os eset veti fel, amikor az úszónő szerint apja fojtogatta, és állítása szerint csak édesanyja közbeavatkozása mentette meg. A Blikk cikke szerint Liliána ügyvédje, Keviczki István úgy véli, a fojtogatás esetében felvetődik esetlegesen az életellenes cselekmény lehetősége is. A büntetési tétel a legenyhébb változatoknál is 2-8 év, például életveszélyt okozó testi sértés kísérleténél. Hozzátette, a nyomozás akár egy-másfél évig is eltarthat.

Györei Péter ügyvéd szerint ha az édesanya szemtanúként alá tudja támasztani a történetet, akkor bebizonyítható hihető módon az életellenes cselekmény. Bacsek György ügyvéd viszont úgy véli, nehéz lesz bebizonyítani a vádakat. „Az időmúlás miatt a bizonyítás egyre nehezebb, és a tanúk is érzelmileg érintettek lehetnek. Számomra az is kérdés, hogy vádemeléssel záródik-e a nyomozás” – mondta a lapnak.

(Kiemelt kép: Szilágyi Liliána/Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top