Három éve nem fizeti a rezsit és a bérleti díjat, és most azt is megakadályozta, hogy a szolgáltató leszerelje a lakás villanyóráját

Á.K. | 2022. November 17.
Kis híján romba döntötte a lakást és milliós rezsitartozást halmozott fel három év alatt a bérlő, akinek a felesége már az ötödik gyerekét várja, és márciusig esély sincs arra, hogy kitegyék a lakásból.

Nemrég egy kis reménysugár csillant meg Hurton Tamás főbérlő előtt, amikor az áramszolgáltatónál elérte, hogy hosszú idő után végre szedjék le a villanyórát, mivel albérlői a rezsit már évek óta nem fizetik, és csak az ELMÜ felé 2,5 milliós tartozást halmoztak fel. A szolgáltató szakemberei megjelentek a lakásnál, ám az albérlő nem engedte be őket, sőt fenyegetőzni kezdett. A kihívott rendőrök hatására egy kicsit visszább vett, de a helyzet nem oldódott meg, ugyanis polgári ügyről lévén szó és nem került sor tettlegességre, a rendőrség nem avatkozhatott közbe. A szolgáltató szerelői dolgukat végezetlenül távoztak, így a lakás tulajdonosa tovább élhet abban a rémálomban, ami már három éve tart, miután egy fiatal párnak kiadta az ingatlanát – írja a Blikk.

Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

A tulajdonos a szolgáltatóval békéltető tárgyalást kezdeményezett, mivel bizonyítékai vannak rá, hogy a tartozás nem az ő hibája, ám mivel tudják, hogy a munka- és jövedelem nélküli bérlőtől pénzt nem fognak látni, rajta próbálják inkább behajtani.  A bérlő kijelentette, hogy a lakásból kommandósok sem tudják őt elvinni, ráadásul elismert, hogy már a szerződés aláírásakor is tudta, hogy nem lesz pénze a rezsi és a bérleti díj fizetésére. Junghaus Gusztáv magánnyomozónak annyit sikerült elérnie, hogy egy új bérleti szerződést írjon alá, amiben már van kiköltözési záradék is. Mivel a bérlőnek négy gyermeke van, és most várják az ötödiket, a jogszabályok miatt most amúgy sem lehetne őket az ingatlanból kitenni. A záradék értelmében azonban a tulajdonos már hivatkozhat arra, hogy márciusban már el kell hagyniuk a lakást, ahol sok milliós tartozást halmoztak fel, bérleti díjat sem fizettek, ráadásul egy alapos felújítást is végezni kell utánuk, mert az ingatlan már katasztrofális állapotba került.

Exit mobile version