A magyar kisbabát, és a nem jogtalan, külföldi örökbefogadóit körözik

nlc | 2023. Január 27.
Még tavaly, kicsivel karácsony előtt tűnt el Szabó Kitti.

Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként körözik azt az öt hónapos csecsemőt, akit jogtalanul vett magához egy külföldi pár. Bár a kicsi egy örökbefogadási eljárásban, de minden bizonnyal szabálytalanul került egy brit–afgán nemzetiségű párhoz.

A Blikk hívta fel a figyelmet arra, milyen szövevényes ügy húzódhat az 5 hónapos kislány, Szabó Kitti eltűnése mögött.

Kitti tavaly, augusztus 18-án, a budapesti Péterfy utcai kórházban született, édesanyja pedig még születése előtt lemondott róla. Egy brit férfi, és a házasság jogán szintén brit állampolgárságú, afgán származású asszony jelentkezett be a kislányért, akik korábban már fogadtak örökbe magyar gyermeket. A kislányt az eljárásig egy ócsai nevelőszülőnél helyezték el, őket az ünnepek előtt értesítették, hogy a leendő örökbefogadók szeretnék látni a kislányt. A látogatásról azonban magukkal is vitték.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a gyermek átadásához szükséges hivatalos eljárás még nem is zárult le, vagyis a külföldi pár szabályellenesen vette magához a csecsemőt. Ráadásul a Blikk értesülése szerint az édesanya rosszul töltötte ki a lemondó nyilatkozatot, ami miatt a dokumentum érvénytelenné vált.

A rendőrség csak a gyermeket körözi eltűnés miatt, hiába tudják pontosan, kiknél, hol lehet a kisbaba.

Exit mobile version