Megszólalt a nyíregyházi klub vezetősége a tömegverekedésről

S. Z. | 2023. Március 08.
A Mamma Mia nevű szórakozóhely közölte, hogy a biztonsági őrök tevékenységére nincs ráhatásuk, de a tőlük független cég belső vizsgálatot rendelt el.

Mint arról beszámoltunk, pénteken brutális verekedés tört ki egy nyíregyházi szórakozóhely előtt. A Mamma Mia nevű diszkó előtt egy apa, valamint a 21 és 19 éves fiai keveredtek összetűzésbe a biztonsági őrökkel, mert nem akarták őket beengedni a helyre. Az utcán zajló tömegverekedés után több embert súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Most megszólalt a Mamma Mia klub vezetősége is az esetről. A Facebookra posztolt közleményükben azt írják, hogy a biztonsági szolgálatot független vagyon- és személyvédelemmel foglalkozó társaság látja el, és a biztonsági őrök tevékenységére nincs ráhatásuk. Ám arra mindig felhívják a figyelmüket, hogy „maximum kivezethetik a helyről a rendbontókat”.

A március 3-i tömegverekedésről ezt írták:

„Ezen a péntek éjszakán sem voltak kint a Club alkalmazottai az ajtó előtt, hiszen mindenki végezte bent a munkáját ami a vendégeink zavartalan szórakozását szolgálta. A biztonsági őrök elmondása alapján péntek éjszaka boxoló fiatalok akartak belépni a club területére, de ezt a biztonsági szolgálat megtagadta, mivel az előző héten problémásan viselkedtek más vendégekkel.

A kulturáltan szórakozó többség érdekében a biztonsági őrök megtagadták a belépést. A srácok ezt nem vették tudomásul és a rendezőket megfenyegették, majd felfegyverkezve visszajöttek és megtámadták a biztonsági őröket, ahogy azt már a híradásokban olvashattuk.”

A szórakozóhely vezetősége kijelentette:

Mivel a Club alkalmazottai nem voltak jelen az utcán zajló eseményeknél, nem is a mi feladatunk eldönteni azt, hogy pontosan mi történhetett. Ez a hatóságok dolga és folyik is az eljárás.

Hozzátették, hogy a videón látottak alapján azonnal felvették a kapcsolatot a biztonsági céggel, és azt a tájékoztatást kapták, hogy belső vizsgálatot indítottak.

Mint azt korábban írtuk, a rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság és testi sértés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Két biztonsági őrt őrizetbe is vettek.

Young G Béci az RTL Fókusz című műsorának azt mondta, tavaly szeptemberben őt is kipécézték a biztonsági emberek a nyíregyházi szórakozóhelyen, és nem engedték be. Ezt azért sem értette, mert korábban tárt karokkal fogadták, amikor fellépni ment a helyre. Később üzent neki a klub tulajdonosa, hogy egy újabb fellépéssel enyhítsék a sérelmeket, de azóta sem hívták Young G-t.

(Kiemelt kép: YouTube/Nándo képernyőfotó)

Exit mobile version