nlc.hu
Család

Tömegverekedés az esküvőn

Tömegverekedésbe torkollott az esküvő, rács mögött töltötte a nászéjszakát az ifjú pár

A menyasszony tűsarkú cipővel támadt az anyjára, de a vőlegény és a tanú is beszállt a verekedésbe.
Az ifjú pár vonulása egy szabadtéri esküvőn

Egy friss házaspár a rács mögött töltötte az első éjszakát férj és feleségként, miután tömegverekedés alakult ki az esküvőjükön skóciai Bathgate-ben. Az ifjú párt és az egyik tanút letartóztatták.

Az incidens azzal kezdődött, hogy a 26 éves menyasszony, Claire Goodbrand egy tűsarkú cipővel rátámadt az anyjára, Cherry-Ann Lindsay-re. A vőlegény, a 33 éves Eamonn Goodbrand és testvére, Kieran – aki az egyik tanú volt –, csatlakozott a verekedéshez, és bántalmazta Lindsay élettársát, David Boydot, aki súlyosan megsérült.

Claire a hajamnál fogva rángatott körülbelül két méteren keresztül, és a cipőjével ütött. Aztán megragadott és fojtogatott. Nem kaptam levegőt. Azt hittem, meg fogok halni. Hallottam, ahogy Yvonne [a család egyik barátja] azt kiabálja: »Claire, engedd el anyádat. Meg fogod ölni«

– emlékezett vissza a horrorisztikus jelenetekre az örömanya.

Hogy mi váltotta ki a verekedést, az nem derült ki, Lindsay annyit mondott, hogy éjfél után az élettársával úgy döntöttek, hogy hívnak egy taxit, és lelépnek. Párja lemaradt, ezért visszament érte, de a férfit akkor már a vőlegény testvére leteperte a földre. Ezután elszabadult a pokol, végül rendőrök vitték el a támadókat. 

Mindez még 2019 júniusában történt, de a héten újabb tárgyalást tartottak az ügyben. A menyasszony bűnösnek vallotta magát testi sértésben, de azt nem vállalta magára, hogy súlyos sérüléseket okozott volna. Elismerte, hogy megragadta az anyja haját, megütötte és megrúgta a fején és a testén, valamint egy cipővel fejbe vágta és megragadta a nyakát.

A vőlegény és testvére mindketten bűnösnek vallották magukat abban, hogy többször megütötték és megrúgták Davidet a fején és a testén, valamint elismerték, hogy hüvelykujjukat a szemébe nyomták, megharapták és megragadták a nyakát. A tanú egy másik vendég, Garry Brown bántalmazását is elismerte. A bíró április 29-re halasztotta az ítélethirdetést, hogy mérlegelhesse lehetséges büntetési tételeket.

Korábban egy szerbiai esküvőn tört ki tömegverekedés, ott a vendégek a teremben lévő összes széket, de néhány asztalt is összetörtek egymáson.

(The Sun)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Leonardo Miranda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top