Sztárok, akik nem hagynak semmit a gyerekeikre

nlc | 2023. Április 13.
Nem Ashton Kutcher és Mila Kunis az egyetlen híresség, akik nem terveznek komolyabb örökséget hagyni a gyerekeikre.

Nemrégiben az internet újra hangos lett Mila Kunis és Ashton Kutcher azon döntésétől, miszerint a gyerekeikre – a 8 éves Wyattre és a 6 éves Dimitrire – egy centet nem hagynak majd. Erről még 2018-ban beszélt először Ashton Dax Shepard podcastjében. Ekkor elmesélte, hogy Milával egyáltalán nem áll szándékukban félretenni a két gyerekük számára, mégpedig azért, hogy megtanulják a kemény munka értékét – csak a két szép szemükért nem kapnak a szüleiktől egy vasat sem.

„El fogjuk adakozni alapítványoknak és különböző dolgokra a pénzünket. Ha van valami jó üzleti tervük, abba befektetek, de csak úgy nem kapnak örökséget”

– magyarázta a színész. Csendben jegyeznénk meg, hogy a két sztár közös vagyonát úgy 257 millió dollár körülre számítják, ami forintba átszámítva több mint 90 milliárd. Nem ők az egyetlen gazdag szülők a sztárvilágban, akik úgy gondolják, hogy jobb helyen van a pénzük bárhol máshol, mint a gyerekeiknél. Az alábbi galériában összeszedtük, kik értenek még egyet Mila Kunisékkal.

Daniel Craig

Daniel Craignek nem kevés bevétele volt csak az utóbbi pár évben a James Bond- és Tőrbe ejtve-filmekkel, azonban, mint ahogy egy interjúban elmondta, „az én filozófiám, hogy szabadulj meg a pénzedtől vagy adományozd el, mielőtt meghalsz. Nem akarok óriási összegeket hagyni a következő generációnak.” (Fotó: Pablo Cuadra/WireImage)

Sting

Sting már régen megmondta a gyerekeinek, hogy mire végez, nem marad túl sok pénze, ugyanis folyamatosan költi a bevételeit. (Fotó: Rob Ball/WireImage)

Bill Gates

Bill Gates igazi filantróp, aki a létező összes jó ügyre költött már a milliárdjaiból – kivéve a gyerekeire. „Nem teszel szívességet nekik a hatalmas adag vagyonnal. Belezavar a saját útjukba, bármihez is akarnának kezdeni” – magyarázta a döntését. (Fotó: YOSHIKAZU TSUNO/Gamma-Rapho via Getty Images)

Jackie Chan

Jackie Chan már több, mint 20 éve eldöntötte, hogy nem hagy örökséget a fiának, akiről 2011-ben azt nyilatkozta: „ha kompetens, meg tudja teremteni a saját vagyonát. Ha nem, csak elherdálná a pénzem.” (Fotó: Daniele Venturelli/Getty Images for The Red Sea International Film Festival)

Elton John

Elton Johnnak két gyereke van, akiknek lesz némi öröksége, de tény, hogy nem kapják meg apukáik teljes vagyonát. „Az alapokon túl már mindent maguknak kell megszerezniük. Ha akarnak egy Picassót, azt saját maguknak kell megvenniük.” Magunktól nem ezt gondoltuk az alapoknál többnek, de jogos: ne adjunk csak úgy random Picasso-festményeket a kisgyerekeknek. (Fotó: Cameron Smith/Getty Images)

George Lucas

George Lucas a Star Warsnak köszönhetően milliárdos, de a vagyona nagy részét nem a gyerekeinek szánja, hanem az oktatás segítésére tervezi költeni. Mert, mint mondja: „ez az emberi faj túlélésének kulcsa”. (Fotó: Taylor Hill/FilmMagic)

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay-nek 5 gyereke is van, ám egyikük sem számíthat milliókra az apjuktól. „Nem gonoszságból, hanem mert nem akarom elkényeztetni őket. Abban egyeztünk meg a feleségemmel, hogy lakást sem veszünk nekik, maximum a 25%-át fogjuk kifizetni.” (Fotó: FOX via Getty Images)

Mark Zuckerberg és felesége nlc

Mikor megszületett Mark Zuckerberg és feleségének első gyereke, egy nyilvánosan posztban közölték a babával, hogy a vagyonuk 99%-át jótékonyságra fogják költeni, hogy a gyerek egy jobb világban nőhessen fel. Ez pedig azt jelenti, hogy maximum 1% marad neki – ami mondjuk így is több, mint amennyit a legtöbbünk egész életében megkereshet.(Fotó: Ian Tuttle/Getty Images for Breakthrough Prize )

via

Exit mobile version