Összeházasodtak, gyermekük is született, mégis egy órára laknak egymástól, mert nekik így jó

nlc | 2023. Október 07.
Vannak párok, akik szerint a boldog házasság titka az, ha az ember nem költözik össze a szerelmével még az esküvő után sem.

Ugyan évek óta házasok, közös gyermekük is van, soha nem éltek egy lakásban. Takeda Hidekazu és felesége, Hiromi pedig nincs egyedül, Japánban állítólag egyre többen választják azt, hogy ugyan hivatalosan összekötik az életüket, de nem költöznek össze házastársukkal, külön otthont tartanak fent, írja az Oddity Central.

Takeda Hiromi fitneszedzőként dolgozik, illetve egy edzőtermet vezet, míg férje, Hidekazu üzleti tanácsadó, aki ideje nagy részét a számítógép előtt tölti. Vagyis nagyon eltérő az életvitelük, életmódjuk, de ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnék és tisztelnék a másikat, ezért is döntöttek úgy, inkább nem bútoroznak össze, hanem két, egymásra egy óra távolságra lévő otthonban élnek.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ne látogatnák meg a másikat, hetente két-három alkalommal is találkoznak, főleg akkor, amikor Hirominak segítségre van szüksége, hiszen közös gyermekük vele él. 

„Ritkán maradok éjszakára a feleségem házában. A karrierem nagyon fontos a számomra, és az előző házasságom alatt a munkám annyi időt elvett, hogy néha napokig nem mentem haza. Azt hiszem, a volt feleségem emiatt nagyobb boldogtalan volt. A legnagyobb lecke, amit előző házasságomból tanultam, az az, hogy a nőknek anyagilag függetlennek kell lenniük” – nyilatkozta Takeda Hidekazu a BBC-nek.

„Ha a férjem otthon van velem, az van, amiben feszélyez, ettől pedig stresszes leszek, így viszont emiatt nem kell annyira aggódnom” – vázolta a különélés előnyeit a párja, Hiromi.

Mint elárulta, ő nem egy korábbi kapcsolata miatt döntött úgy, hogy jobb külön mint együtt, hanem azért, mert látta, hogy a szülei hogyan szenvedtek a házasságukban, és rájött, a boldog párkapcsolatnak nem feltétele az, hogy a két fél együtt éljen.

„Így mindketten megkapjuk az érzelmi támogatást, amit egy házastárs adhat, de ehhez nem kell gyökeresen változtatni az életünkön. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy a saját életét élje”.

Fotó: Profimedia

Annak, ha nem bútorozunk össze a szerelmünkkel, kétségkívül meg vannak az előnyei. És persze nem csak Japánban módi a különélés, nemrég írtunk egy amerikai párról, akik szintén ezt az utat választották. Bianca Turetsky és férje, Peter Bach azért döntött így, mert a felesége szereti, hogy otthonát csak macskájával kell megosztani, a férj pedig szívesen él együtt fiával. Ettől persze még összebútorozhattak volna, de a férfi gyermeke sajnos allergiás a macskákra, és ez nyomós érv volt.

Majdnem hat éve együtt vagyunk, de ha összefutunk hétköznap esténként, olyan, mintha randiznánk. Szerintem ez a titka annak, hogy boldog párkapcsolatban élünk.

Exit mobile version