Bántalmazott fiatalok lakhatására indult gyűjtés a gyermekvédelmi tüntetésen, közel 220 millió forint jött össze

nlc | 2024. Február 22.
Így nemcsak egy fiatalt tudnak majd támogatni, hanem egy egész program indulhat.

Az eredetileg tervezett 25 millió forinthoz képest 219 206 539 forint gyűlt össze a pénteki, az Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartott tüntetésen indított adománygyűjtésen, adta hírül a Partizán.

A 25 milliós célösszeg egyébként a szervezők szerint alig egy óra alatt összegyűlt a péntek esti tüntetés támogatóinak adományaiból, maga a közösségi adománygyűjtés pedig február 18-a, vasárnap estig tartott.

A gyerekek és bántalmazott, molesztált áldozatok védelmében megtartott demonstráción indított jótékonysági akció célja az volt, hogy a gyermekvédelmi rendszerből, a szakellátásból kikerült fiatalok tartós lakhatását segítsék, és ugyan az eredeti tervek szerint egy bántalmazott, jelenleg hajléktalanságban élő, egykori állami gondozottnak nyújtottak volna támogatást, a sok felajánlásnak köszönhetően egy komplett programot tudnak elindítani. 

„Az Utcáról Lakásba Egyesület már neki is állt a program szakmai kidolgozásának, de továbbra is szívesen várja az adományokat, hogy tovább küzdjenek az igazságtalanságok ellen a lakhatás terén. Hálásan köszönjük mindenkinek a támogatásokat, a szervezőknek az aktív részvételt a gyűjtés lebonyolításában, és az ULE állhatatos munkáját a fiatalok segítésében!” – olvasható az összegről szóló Facebook-posztban.

Adományokat gyűjtenek az Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartott tüntetésen Budapesten, a Hősök terén 2024. február 16-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Mint az ULE írja, Magyarországon a szakellátásból kikerülő fiatalok számára komoly problémát jelent a lakhatásuk biztosítása, az ehhez nyújtott állami segítségnyújtás súlyosan elégtelen.

Az állami gondozott múlt súlyos kockázatot jelent a hajléktalanná válásban, az utógondozásból kikerülők 4-5%-a azonnal az utcára kerül.

Exit mobile version