Intelligens ember vagy? Akkor is kiderül, ha meg sem szólalsz

Vad Rózsa | 2024. Július 06.
Az intelligencia nem csak szavakban nyilvánulhat meg.

Egy ember intelligencia szintjét elsősorban verbális megnyilvánulásai igazolják. Szavaink, kérdéseink, ötleteink mind támpontot adnak szellemi képességeink megítéléséhez a többiek szemében. A Blikk azonban olyan jeleket gyűjtött össze, amelyek beszéd nélkül is elárulják, hogy bölcs emberrel hozott össze a szerencsénk.

Érdeklődő attitűd

Még egy intelligens ember sem tudhat mindent: tanulni mindig-mindenkitől lehet és érdemes is. Az okos emberek jellemző tevékenysége olvasni és tanulni. Fontos, hogy képesek belátni ismereteik korlátos voltát és örömmel pótolják is műveltségük hiányosságait.

Súlya van a szavának

Egy okos ember ritkán szólal meg szükségtelenül. Kevésbé okos emberek esetében jellemző, hogy bizonytalanságuk elrejtésére használják hangjukat. Okos ember akkor beszél, ha az lényegi tartalommal gazdagítja a társalgást.

Értő figyelem

Ha beszélgetőpartnerünk figyelmesen végighallgat minket, azzal azt sugallja, hogy érdeklődik álláspontunk, gondolataink iránt. Ez pedig a fejlett érzelmi intelligencia jele.

Nyugalom

Problémás helyzetekben sokan gyakran hangerővel próbálnak felülkerekedni vitapartnerükön. Nem így az intelligens emberek, akik tudják, hogy ez az energia pazarló stratégia, emellett visszatetsző is. A stresszhelyzetben mutatott higgadt, barátságos viselkedés az intelligencia jele.

 

Exit mobile version