Újraélesztéshez riasztották, meglepetés lett belőle – Így búcsúztatták Szeged közismert mentőorvosát

S. Z. | 2024. Szeptember 05.
Dr. Kékes-Szabó Judit 39 évet töltött a mentőszolgálatnál, kollégái ünnepélyes keretek között búcsúztak tőle.

Utolsó szolgálatában egy megkezdett újraélesztéshez riasztották Dr. Kékes-Szabó Juditot, Szeged közismert mentőorvosát. Az már csak a helyszínre belépve derült ki, hogy ezúttal nincs szükség életmentésre, ugyanis egykori és jelenlegi kollégái, felettesei meglepetéssel készültek, és ünnepélyes keretek közt búcsúztatták el a nyugdíjba vonuló mentőst.

A megható pillanatokról az Országos Mentőszolgálat egy videót is közzétett a Facebook-oldalán:

Mint azt a bejegyzésben írják, Dr. Kékes-Szabó Judit 1985. októberében csatlakozott az Országos Mentőszolgálathoz. Az azóta eltelt 39 év alatt részt vett Szeged és a környező települések életmentő munkájában, emellett az oktatásban, szolgált mentőhelikopterem, vizsgáztatott gépjárművezetőket és országos elsősegélynyújtó versenyzőket zsűrizett.

Mindezek mellett egy hajléktalanokat segítő szervezet orvosaként is dolgozott. A szegedi női labdarúgó csapat egyesületi elnöke, később a magyar női labdarúgó válogatott orvosa lett.

A mentőszolgálatnál eltöltött 39 éve alatt egy magyar falu létszámának megfelelő ember életük legnehezebb pillanatában találkozott vele, és köszönheti neki felépülését vagy akár közvetlenül az életét.

Exit mobile version