nlc.hu
Aktuális

Átverték a mentőket

Kamuból hívták ki a mentőket egy újraélesztéshez, még mentőhelikoptert is riasztottak

Nagy erőkkel érkeztek ki a mentők, de a bejelentő már nem vette fel többet a telefont.

Egy 16 éves lány újraélesztéséhez kérte tegnap Mezőcsátra a mentők gyors segítségét egy férfi, aki elmondása szerint ugyan látja a történéseket, nem mer közelebb menni. A hívás ezek után ugyan megszakadt, mentésirányító azonnal több mentőegységet riasztott, köztük a miskolci mentőhelikoptert is.

A mentőerők perceken belül helyszínre értek és a rendőrökkel közösen átfésülték a környéket, ahol senkit sem találtak. Eközben a mentésirányítás is folyamatosan próbálta visszahívni a bejelentőt, aki nem vette fel többé a telefont.

Bár a mentők nem feltételezték, hogy ezzel bárki is viccelhet, hamar kiderült, hogy csak rossz tréfáról van szó. A mentők ugyan megkönnyebbültek, hogy nincs rájuk szükség, az eset még a helyi lakosság körében is komoly felháborodást váltott ki – írta meg az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán a felháborító esetet.

Sajnos elő-előfordul, hogy ilyen gátlástalanul átverik a mentőket: két éve Miskolcon  több mentőegységet riasztott a mentésvezető, és később is szinte folyamatosan érkeztek a segélykérések. Amikor délután elcsendesülni látszott a mentésirányítás, egy újabb súlyos autóbalesetet jelentett egy férfi, ahol négy eszméletlen sérült szorul gyors ellátásra. Mint kiderült nem történt baleset a helyszínen, de addigra már helikpotert is riasztottak.

mentőhelikopter

Fotó: OMSZ Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top