nlc.hu
Család
Újraélesztéshez riasztották a mentőorvost, búcsmeglepetés lett belőle

Újraélesztéshez riasztották, meglepetés lett belőle – Így búcsúztatták Szeged közismert mentőorvosát

Dr. Kékes-Szabó Judit 39 évet töltött a mentőszolgálatnál, kollégái ünnepélyes keretek között búcsúztak tőle.
Dr. Kékes-Szabó Judit mentőorvos búcsúztatása

Utolsó szolgálatában egy megkezdett újraélesztéshez riasztották Dr. Kékes-Szabó Juditot, Szeged közismert mentőorvosát. Az már csak a helyszínre belépve derült ki, hogy ezúttal nincs szükség életmentésre, ugyanis egykori és jelenlegi kollégái, felettesei meglepetéssel készültek, és ünnepélyes keretek közt búcsúztatták el a nyugdíjba vonuló mentőst.

A megható pillanatokról az Országos Mentőszolgálat egy videót is közzétett a Facebook-oldalán:

Mint azt a bejegyzésben írják, Dr. Kékes-Szabó Judit 1985. októberében csatlakozott az Országos Mentőszolgálathoz. Az azóta eltelt 39 év alatt részt vett Szeged és a környező települések életmentő munkájában, emellett az oktatásban, szolgált mentőhelikopterem, vizsgáztatott gépjárművezetőket és országos elsősegélynyújtó versenyzőket zsűrizett.

Mindezek mellett egy hajléktalanokat segítő szervezet orvosaként is dolgozott. A szegedi női labdarúgó csapat egyesületi elnöke, később a magyar női labdarúgó válogatott orvosa lett.

A mentőszolgálatnál eltöltött 39 éve alatt egy magyar falu létszámának megfelelő ember életük legnehezebb pillanatában találkozott vele, és köszönheti neki felépülését vagy akár közvetlenül az életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top