Beperelte az anyját egy 20 éves, mert kidobta a képregényeit

F.C. | 2024. Szeptember 29.
Bíróság elé citálta a szülőt.

Egy 20 éves tajvani férfi annyira feldühödött azon, hogy az édesanyja – a beleegyezése nélkül – kidobta a 32 kötetes, „Attack on Titan” című manga-gyűjteményét, hogy beperelte az idős asszonyt.

A 64 éves nő együtt élt a fiával, ám egy idő után elege lett a gyereke egyre gyarapodó képregény-gyűjteményéből, mivel olyan sok helyet foglalt már el, ezért egyik alkalommal egyszerűen kidobta a füzeteket. A fiatalember, amikor hazaért és látta, hogy valamennyi mangája eltűnt, rendkívül dühös lett és ráhívta a rendőrséget az anyjára.

Feljelentette az idős nőt a rendőrségen, majd bíróság elé citálta, mondván a beleegyezése nélkül semmisítette meg a személyes tulajdonát. A bíróságon a 20 éves férfi azzal érvelt, hogy az „Attack on Titan” egy nagyon népszerű manga, ezért egy újabb gyűjtemény összeállítása rendkívül nehéz és költséges lenne, tekintve, hogy a 32 kötet közül néhány már nem is kapható.

Az anyja azzal védekezett, hogy a képregények egy része nedves volt, és sok helyet foglalt el, ezért látta indokoltnak, hogy kidobja azokat.

Az eset még idén februárban történt, de a bíróság csak most hozott ítéletet az ügyben: 5 ezer tajvani dollár (átszámítva mintegy 57 ezer forint) pénzbírságot szabott ki az anyára anyagi kár címén, de ez a pénzbüntetés akár közmunkára is váltható. A bíróság azzal indokolta a büntetést, hogy az idős nő nem tartotta tiszteletben a fia tulajdonjogát.

 A tajvani média szerint a fiatalember még mindig nem hajlandó kibékülni az édesanyjával.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version