A 27 éves brit Paul Shackleton tavaly még az egyik vezető pénzügyi vállalatnál dolgozott bankárként. Egy nap azonban felmondott a munkahelyén és péknek állt.
Bár akkor még semmiféle tapasztalata nem volt a pékszakmában, mégis elhatározta, hogy kikísérletezi a világ legegészségesebb kenyerét. Tanulmányozta a legújabb élelmiszer-ipari és orvosi kutatásokat a témában, majd pedig közel 150 különféle receptet próbált ki, mire megalkotta a szuperkenyeret.
Az egészségtudatos kenyér pontos receptje titkos, az azonban tudható, hogy kizárólag természetes alapanyagokból készül, és fő összetevője a brokkoli. Feleannyi kalóriát és 94 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint egy hagyományos kenyér.
A terméket már piacra is dobták: egyelőre rendelés alapján, futárok szállítják ki London egyes területein, hamarosan azonban egy szendvicsbár is nyílik majd a brit fővárosban, ahol a szuperkenyérrel készült szendvicseket árusítják majd.
Shackleton azt tervezi, hogy további zöldségalapú kenyérrecepteket, illetve másfajta egészséges tésztákat – egyebek mellett pizzatésztát – fejleszt majd ki.