Reggel még mellrákban szenvedett, estére már nem

nlc | 2015. Október 12.
Reggel még mellrákja volt, estére viszont már nem – írta ki táblára a 47 éves nő. A BBC műsorvezetője videónaplóban osztotta meg történetét, mert úgy gondolja, nem küzdött meg a rákkal, csupán kezelték nála a betegséget.

A BBC műsorvezetője, Victoria Derbyshire a szeptember 25-én masztektómián esett át. A 47 éves nő táblára írta fel: “helló, ma reggel rákos vagyok“‚ egy másikra pedig “de este már nem”. A műtét után, öt órával később Victoria videonaplót készített, melyben elmondta, mellét és a rákos daganatot az operáció során eltávolították. Ugyanakkor helyreállító műtéttel implantátumot helyeztek a mellébe.

A műsorvezető nem gondolja, hogy megküzdött volna a rákkal, inkább csak kezelést kapott a rákbetegségre. Azért osztotta meg a vele történteket, mert egyrészt nyitott személyiségnek tartja magát, másrészt ő csupán egy a hárommillió ember között, akiket rákkal diagnosztizáltak, de el kellett mondania, hogy ez egy kezelhető és gyógyítható betegség. Korábban eszébe sem jutott, hogy egyszer ő is rákos lehet. Éppen ezért érezte úgy, hogy meg kell osztania a történetét másokkal is, hiszen a rákbetegség bárkit megtámadhat. Azt is tudja, hogy mindenki másként éli meg, más tapasztalatokat szerez belőle.

További rákbetegség témájú cikk az NLCafén

Forrás: Daily Mail

Exit mobile version