A mája felét adta az apa, így megünnepelhette kisfia első születésnapját

nlc | 2015. Október 29.
Talán nincs is annál nagyobb tragédia, amikor egy néhány hónapos babáról derül ki, hogy ritka betegségben szenved. A történetünkben szereplő kisfiú édesapja a fél máját adta gyermekének, így megünnepelhették a kicsi első születésnapját.

Az édesapa, aki kisfiának adta mája egy darabját, feleségével együtt úgy gondolta, talán sosem jön el az egyik legfontosabb dátum az életükben – a kicsi első születésnapja.

A 32 éves Rosst és feleségét, a 30 éves Pollyt idén februárban sokkolta az orvosok diagnózisa: akkor alig féléves kisfiúkat, Hugót, veleszületett ritka májbetegsége miatt meg kell operálni, transzplantáció nélkül nem valószínű, hogy megérheti az első születésnapját. A májátültetést nehezítette, hogy a kisfiúnak nagyon ritka, B+ a vércsoportja. Az orvosok aggódtak, hogy nem találnak megfelelő donort, pedig az operációt néhány hónapon belül el kell végezni.

Az édesapa kisfiával a műtét után

Az édesapa gondolkodás nélkül vállalta a májdonor szerepét, és saját szerve darabját ajánlotta fel kisfia életéért cserébe. A meglehetősen bátor műtétre szeptember 29-én, Hugo első születésnapján került sor, édesapát és kisfiát együtt tolták a műtőbe.

Az operáció remekül sikerült, és a kritikus napokat követően a kicsi bőre kezdte visszanyerni normál színét. Két héttel a májátültetés után Hugo állapotában láthatóan pozitív változás állt be, egyre jobban lett. Mára pedig apa, kisfia és édesanyja otthonukban tölthetik mindennapjaikat.

Az apa bátorságának is köszönhetően kisfia meggyógyult

Forrás: Mirror

Exit mobile version