Így zárhatod ki a hozzáadott cukrot az életedből

nlc | 2015. November 30.
Már rengeteget olvashattál arról, mennyire káros a szervezetednek a cukor. De hogyan szabadulhatsz meg tőle? Megmondjuk.

Bizonyos mennyiségű cukorra ugyan szüksége van az agynak és a sejtjeidnek, de ennek gyakran sokszorosát visszük be a szervezetünkbe naponta.

Íme néhány egyszerű lépés, hogyan zárhatod ki az életedből legalább a hozzáadott cukrot.

1. lépés
Ne vásárolj több cukrozott üdítőt. Olyan magas a cukortartalmuk, hogy akár két deci egy üdítőből fedezheti az egész napi elfogyasztható cukormennyiséget.

2. lépés
Tüntesd el a lakásodból a cukrozott ételeket. Ha nincsenek magas cukortartalmú élelmiszerek a lakásban, a kísértés is sokkal kisebb lesz.

3. lépés
Nagyon ijesztő eredménnyel zárult az a kutatás, miszerint a gyerekek egyre korábban ismerkednek meg a cukorral. Minél később ismertesd meg a gyerekeddel a cukortartalmú ételeket, úgy ő sem fog vágyakozni rá.

4. lépés
Ne vegyél semmit, ami dobozban, zacskóban vagy konzervdobozban van, azok általában rengeteg hozzáadott cukrot tartalmaznak.

5. lépés
Csatlakozz egy olyan csoporthoz, ahol egészséges életmóddal, egészséges táplálkozással foglalkoznak. Ott sok hasznos tanácsot kaphatsz.

Ha lépésről lépésre haladsz, könnyen, megterhelő változtatások nélkül válhatsz egészségtudatossá.

Olvass tovább cukor témában!

Care2

Exit mobile version