Életmód

Ezekkel helyettesítsd a cukrot!

A gyerekek rákattantak a melaszos kenyérre, botmixerre ragadt a datolyaszirup, a sztívia túladagolása pedig keserű élmény volt. Ha fogyókúrával kezded az újévet, ezeket próbáld ki cukor helyett!

Korábban megkóstoltuk már a kókuszcukrot és a juharszirupot is, és még mindig keressük az igazit – az igazi cukorhelyettesítőt. Az már nem újdonság, hogy a fehér cukor az ördög műve, és aki az oltárán áldoz, az a fogyókúrázók poklába kerül.

Mi a rossz a fehér cukorban?

Sajnos egy friss tanulmány szerint a cukor roncsolja a szívedet, konkrétan a szívizmokat befolyásolja a vér pumpálásában. Brrr! Az utóbbi 30 évben megduplázódott a túlsúlyos gyerekek száma, és a cukros üdítőket okolják érte.

Hogy még hatásvadászabbak legyünk, a cukor igazi csendes gyilkos. Arról van szó, hogy a szervezetünkben van egy leptin nevű hormon, ha jóllaktál, ez jelzi. A sok cukor viszont ellensége a leptinnek, vagyis megakadályozza a szervezetedet abban, hogy érezd, amikor jóllaktál. És te csak eszel, eszel tovább.

A  fehér cukor olyan, mint egy drog. Megnöveli a vér szerotoninszintjét, javítja a kedélyállapotot, viszont a kellemes érzés fenntartásához egyre több kell belőle.

Diéta idején ezekbe a cukrászdákba érdemes betérni, de ha inkább otthon sütögetnél, meg amúgy sem szeretnél a kávédba gonosz kis fehér cukrot tenni, nézegesd meg galériánkat, és lehet, hogy legközelebb jázminpakócával ízesíted majd a teádat.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top