20 jel, ami ha igaz rád, hipochonder vagy

Kun Gabi | 2016. Március 19.
A férfiak – és én kérek elnézést, de – szerintem majdnem mind hipochonderek, legalábbis abból ítélve, ahogy ki tudnak feküdni egy sima náthától. A képzelt betegségek ugyanúgy meg tudják keseríteni az életet, mint az igaziak, de azért túl komolyan ne vedd ezeket a jeleket, inkább fordulj orvoshoz, ha gyanút fogsz.

1. Összekevered az öregedés jeleit egy végzetes betegséggel, agyvérzéssel vagy idegkárosodással.

2. Csak azért mész orvoshoz vagy egyenesen a sürgősségire, hogy már az orvos köszönésétől is jobban érezd magad.

3. Nem mész el a rutinvizsgálatokra, mert meg vagy róla győződve, úgyis azt akarják veled közölni, hogy halálos betegséged van.

4. A családtagjaid elvonszolnak az orvoshoz, aki vérvizsgálatot kér. Ezek után állandóan lesed a telefont, várva a borzalmas eredményeket.

5. Amikor végre felhívnak az eredménnyel – egy héttel később, mert a nem sürgős esetek várhatnak –, és közlik, hogy minden rendben van veled, akkor is szkeptikus maradsz. Dr. Google úgyis jobban tudja.

6. Ha viszont azonnal, még aznap visszahívnak, akkor hirtelen pánikrohamod lesz, mikor meglátod a számot a telefonodon, mert csakis rossz hír lehet, ha ilyen gyorsan akarják közölni veled az eredményeket. Természetesen jól vagy, csak már ismernek, és mihamarabb meg akartak nyugtatni.

7. Egy nyilvános mosdóban a kézmosás számodra kész tortúra: kifogyott a szappanadagoló, és különben is most olvastad, hogy a vécé legkoszosabb része a csap, hát ki tudja, ki fogta meg előtted. Ráadásul még a papírtörölköző is elfogyott, nincs mivel megfognod a kilincset, hogy kimenj. Valószínűleg örökre bent maradsz inkább.

8. A belgyógyásztól kezdve a fogorvosodon át a bőrgyógyászodig mindenki szorongásoldó gyógyszert javasol minden bajodra. Még több pont jár neked, ha még a természetgyógyászod is beáll a sorba.

9. Ha egy új betegségről hallasz, rögtön elkezded produkálni a tüneteit.

10. Gyakran folytatsz olyan beszélgetéseket, amik úgy kezdődnek, hogy “ez most pánikroham vagy szívroham szerinted, ha itt szúr?” Aztán a végén mindig kiderül, hogy csak a szelek kínoznak.

11. Egész nap képes vagy a rosszulléted okát kutatni, végigolvasol mindent a szalmonelláról, a szívbetegségekről, az agydaganatról és a hasnyálmirigy-gyulladásról, míg a végén rájössz, hogy csak másnapos vagy.

12. Ha repülőre ülsz, és a legkisebb fájdalmat is érzed, rögtön vérrögöd van.

13. Egy kis víz megy az orrodba, és te máris magad elé képzeled, ahogy agyevő amőbák szállják meg tőle az agyadat.

14. Egy szó: nyirokcsomó. Még a legegészségesebb csomó is az őrületbe kerget.

15. Aggódsz a téged ért sugárzás miatt, amit a felesleges vizsgálatokkal kaptál (és te erőszakoltál ki az orvosodtól).

16. Amikor megkapod a D-vitamin teszted eredményét, gyanúsan normális rajta minden érték. Valaki összekeverhetett valamit a laborban.

17. A pajzsmirigyvizsgálatod is normál értéket mutat, ezért ultrahangért kiáltasz. Az orvosod jógaórákat javasol inkább, relaxációval egybekötve. Megmondod neki, hogy elmész jógázni, ha ad beutalót ultrahangra. Győztél.

18. Másodfokú égési sérülést szenvedsz, mert a férjed náthás lett, te pedig jó asszonyaként főztél neki gyógyító, forró húslevest, és amikor az ágyához viszed, visszatartod a levegőt – hogy meg ne fertőzzön – egészen addig, amíg megszédülsz, és a kezedre ömlik a 100 fokos leves.

19. Influenzaszezonban a barátaid már hozzászoktak, hogy mielőtt átmennének hozzád, telefonon jelenteniük kell az egészségi állapotukról.

20. Amikor nagy ritkán elkapsz valamilyen teljesen hétköznapi náthát, akkor csak fekszel, és azon agyalsz, hogy kit okolhatnál a betegségedért, ki lehetett a vírusgazda. 

Exit mobile version