Bőrápolási bakik – 5 szokás, amikkel árthatsz a bőrnek

nlc | 2016. December 11.
Az otthoni szépítkezést a legtöbben szeretjük, mert kényelmes, kísérletezhetünk, és jólesik időt szánni magunkra. De ha érzékeny a bőröd, érdemes megválogatnod, hogy miként ápolod, mert könnyen a visszájára fordulhat a dolog!

Ha imádsz otthon pakolásokat készíteni, forró fürdőt venni és különböző kozmetikumokat kipróbálni, nem árt ügyelned néhány fontos dologra!

 

Túl forró fürdő

Télen jólesik, és nagyon hangulatos egy forró habfürdő, de ha érzékeny, száraz bőrünk van, a hosszas fürdőzések nem feltétlen tesznek jót, mivel a forró víz a bőr természetes olajosságát eltávolíthatja. Részesítsük előnyben a tusolást, és ha néha a fürdés mellett döntünk, a víz hőmérséklete ne legyen túl forró! Az sem mindegy, hogy milyen tusfürdőt használunk: a legjobb, ha olyan tusfürdőt választunk, ami eleve száraz, érzékeny bőrre való.

Dörzsölve törölközés

Lehet, azt gondolod, hogy a száraz bőr mindennél fontosabb a gombásodás megelőzése miatt, és egyben remek peeling, ha erősen átdörzsölöd magad a törölközővel, de tévedsz! Természetesen, a hajlatokat szárítsd meg alaposan, de ha érzékeny a bőröd, ne dörzsöld, mert csak feleslegesen irritálod! Helyette nyomkodó mozdulatokkal itasd fel a vizet a törölközővel, és az sem baj, ha a krémezés előtt egy kicsit nedves még a bőröd!

Testápolás

Ne várd meg, amíg teljesen megszáradsz, hanem a még a picit nedves bőrödre vidd fel az olajos alapú hidratáló krémet, így a bőröd több vizet tud magába szívni! Hagyd, hogy a bőröd beigya a krémet, majd öltözz fel. Válassz Omega-6 zsírsav, urea- és tejsavtartalmú szín- és illatanyag-mentes krémeket, hogy a kiszáradást megelőzd, és bőröd rugalmasabb legyen.

 

Különböző házi pakolások

A különböző otthon készített kenceficék remek elfoglaltságot jelenthetnek, ha szeretnénk egy kis időt szánni magunkra, de vigyázzunk, mert bizonyos gyümölcsöknek, gyógynövényeknek szárító, irritáló hatása lehet. Ilyen például a citrom, ami ugyan frissít, de a száraz bőrnek nem tesz jót, vagy a nyugtató, de egyben szárító hatásáról ismert kamilla.

Arctisztítás, arcápolás

Ha érzékeny a bőröd, ne használj alkoholtartalmú bőrápolókat! Lehet, hogy használatuk után úgy érzed, igazán tiszta az arcod, de a bőröd kiszáradását és bőrpírt is okozhatnak. Válaszd az alkoholmentes arctisztító tejeket, amik ugyanolyan jól tisztítanak, mint alkoholos változataik, mégsem szárítanak. Az arckrémekből pedig télen is az UV-védelemmel ellátottakat használd, mert a hideg időben is védened kell az arcbőrödet!

 

Olvass még cikkeket bőrápolás témában az NLCafén!

Exit mobile version