Méregteleníts ezzel a marokkói csicseriborsós egytállal – recept

nlc | 2016. December 16.
Hogy van-e olyan étel, ami egyszerre tápláló, finom és még a méregtelenítésben is segít? Naná, marokkói csicseriborsós egytálnak hívják! Forró, fűszeres és csupa egészség!

Friss fűszerek, melegítő alapanyagok, merész ízek. Ez a marokkói étel egészséges csicseriborsóból készül, vegetáriánusok is fogyaszthatják, és ráadásul szuper méregtelenítő is. A hideg napokra tökéletes választás lehet: csupa egészség, nagyon laktató, és elképesztően finom.

 

Hozzávalók:

A teljes tálhoz:

 

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és pirítsuk rajta üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszereket, majd borítsuk rá a csicseriborsót is! Adjuk hozzá a paradicsomokat is (mehet bele a levéből is) majd forraljuk össze nagyjából 20 perc alatt!

2. A tálhoz főzzük meg a kuszkuszt és tegyük egy nagy tálba! Halmozzuk rá a csicseriborsós keveréket, löttyintsünk rá egy-két evőkanál joghurtot és/vagy hummuszt, szórjuk meg a felvágott fűszernövényekkel, és csavarjunk rá egy kis friss citromlevet! Sült pitaszeletekkel tálaljuk!

PinchofYum

Exit mobile version