Friss fűszerek, melegítő alapanyagok, merész ízek. Ez a marokkói étel egészséges csicseriborsóból készül, vegetáriánusok is fogyaszthatják, és ráadásul szuper méregtelenítő is. A hideg napokra tökéletes választás lehet: csupa egészség, nagyon laktató, és elképesztően finom.
Hozzávalók:
- 1 ek. olíva olaj
- 1/4 csésze vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 ek. chili
- 1 ek. kömény
- 1 tk. garam masala
- 1 tk. kurkuma
- 1 tk. só
- egy csipet fahéj
- 2 konzerv csicseriborsó
- 1 üveg aszalt paradicsom, apró darabokra vágva
A teljes tálhoz:
- kuszkusz
- petrezselyem
- koriander
- menta
- joghurt
- humusz
- citromlé
- sült pita
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és pirítsuk rajta üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszereket, majd borítsuk rá a csicseriborsót is! Adjuk hozzá a paradicsomokat is (mehet bele a levéből is) majd forraljuk össze nagyjából 20 perc alatt!
2. A tálhoz főzzük meg a kuszkuszt és tegyük egy nagy tálba! Halmozzuk rá a csicseriborsós keveréket, löttyintsünk rá egy-két evőkanál joghurtot és/vagy hummuszt, szórjuk meg a felvágott fűszernövényekkel, és csavarjunk rá egy kis friss citromlevet! Sült pitaszeletekkel tálaljuk!