Anorexia: Ha a tükörbe néztem, csak azt láttam, mennyire szörnyen nézek ki

Pöttyös Panna | 2017. Február 03.
"Ha magamra néztem, csak a tökéletlenséget láttam: kicsi mellek, narancsbőr" – súlyos étkezési zavarból épült fel a fiatal nő, most az Instagramon motivál másokat.

Connie súlyos anorexiából épült fel. A gyógyulása történetét az Instagramon mutatja meg. A lenti fotókon ő van: a bal oldali kép 13 éves korában készült, és akkor már egy ideje szenvedett attól, hogy nem látta magát tökéletesnek. Nyolc év van a középső és a jobb oldali kép között.

Azt mondtam magamnak, hogy szörnyű vagyok, és nem érdemlem meg a boldogságot. Fizikailag és lelkileg gyötörtem magam. Gyűlöltem a testem, éheztettem magam, nagyon sok kárt okoztam magamnak. De ez már nem az én életem többé. 10 év után végre úgy döntöttem, hogy jobban szeretem a barátaimat és a családomat, mint a betegségemet. Megérdemlem, hogy boldog legyek” – írta a fotói mellé Connie.

“Ha ugyanilyen gondolatokkal küzdesz, mint én korábban, ha azt hiszed, hogy nem érsz semmit, miközben mások tökéletesek, veled vagyok, megértelek… Korábban, amikor lenéztem a testemre, csak a tökéletlenséget láttam: a kicsi mellemet, a narancsbőrömet, az összeérő combjaimat. A hasamat pedig nagyon utáltam, azt akartam, hogy lapos legyen. Próbáltam úgy kinézni, mint a példaképeim, de bármit próbáltam, nem sikerült.”

 Connie azt is összefoglalta, mit tanult az anorexiájából, illetve a meggyógyulásából:

 

 

Exit mobile version