Kitálal egy betege a hálapénz miatt elítélt budapesti orvosról

nlc | 2018. Július 17.
A budapesti sebész alkudozott is az összegekről, és pofátlan indoklással adta vissza a pénzt, amit kevésnek tartott.

Első fokon két év börtönt kapott egy budapesti orvos, mert többször kért és fogadott el hálapénzt. Mint arról beszámoltunk, a sebész néha előre közölte, mekkora összeget vár el, de az is előfordult, hogy részletfizetési lehetőséget ajánlott fel.

Most egy korábbi betege is beszámolt arról a Blikknek, hogyan dolgozott zsebre az orvos. A 46 éves Attila csak napokkal a műtéte után találkozott a sebésszel, amikor behívta az orvosi szobájába.

A páciensnél összesen 10 ezer forint volt, azt akarta odaadni az orvosnak, de a doktor visszaadta azzal, hogy ma már kávézott, ezt a pénzt pár perc alatt elissza. Majd közölte, hogy Attila gondolja át az összeget a varratszedésig.

Azon nem igazán lehet meglepődni, hogy az orvosok hálapénzt fogadnak el ma Magyarországon. Ám az első fokon elítélt sebész módszerei túlléptek egy határt.

Volt, hogy alkudozott a hálapénz összegéről, egy beteg pedig egy nagy értékű könyvet szeretett volna ajándékozni. Az orvos azonban visszaadta, és egyértelműen utalt arra, hogy pénzt kér helyette.

Exit mobile version