Felajánlotta a veséjét egy idegennek, rögtön három ember életét mentette meg

Sipos Márta | 2018. November 19.
Elmondása szerint leírhatatlan érzések kerítették hatalmába, amikor megtudta, mi történt.

Egy 25 éves amerikai férfi három ember életét mentette meg azzal, hogy felajánlotta egy ismeretlennek a veséjét. Ky Kanaman akkor döntött úgy, hogy vesedonor lesz, amikor megtudta, milyen alacsony arányban jutnak veséhez a transzplantációra szoruló betegek.

Egyáltalán nem volt nehéz döntés számomra. Nem ismertem azt, aki a vesémet kapta, de tudtam, hogy olyasvalakin segítek, aki rászorul erre

– idézi Kanamant a Yahoo.

Mint kiderült, Kanaman veséje egy 21 éves lányhoz, Victoria Hosmanhoz került. A lánynak ezzel megmentette az életét. Ezzel azonban nem ért véget a történet, Kanaman felajánlása ugyanis kisebbfajta láncreakciót indított el. Történt ugyanis, hogy Hosmannak volt egy barátnője, aki szintén arra készült, hogy felajánlja a veséjét a lánynak. A véletlen közbejátszása azonban nem térítette el eredeti szándékától: elhatározta, hogy így is vesedonor lesz. Az ő veséje egy wichitai férfihoz került, az önzetlen segítség pedig a wichitai férfi édesanyját is arra ösztönözte, hogy felajánlja a veséjét egy rászorulónak.

Ezzel együtt tehát Kanaman három életet mentette meg a felajánlásával. Elmondása szerint leírhatatlan érzések kerítették hatalmába, amikor megtudta, mi történt. Kanaman végül találkozott is azokkal, akiknek közvetlenül és közvetve megmentette az életét.

Exit mobile version