nlc.hu
Egészség

6 éves szervdonor

6 éves kisfiú halt meg vadászbalesetben, 5 életet mentett meg a szerveivel

Egy eltévedt golyó okozta a halálát.

Vadászbalesetben meghalt november 24-én Avery Matthew Davis, a családja felajánlotta az elhunyt kisfiuk szerveit. Így a 6 éves gyerek – 4 szerve adományozásával – 5 betegen segíthetett.

Az első osztályos Avery a szüleivel, valamint két testvérével Dél-Karolinában élt, egy Orangeburg megyei vadászút során lőtték fejbe. Egy eltévedt sörétes golyó találta el véletlenül a kisgyereket.

A rendőrségi nyomozás még tart, a hatóság a halottkém jelentéséből vár további információkat.

Édesapja, Jeremy Davis az ABC News-nak adott interjúban arról beszélt, hogy a kisfia mennyire szeretett a szabadban lenni, és a vadászatért is rajongott. Avery halálát fatális balesetként jellemezte, de hangsúlyozta, a tragédia ellenére ő és a családja továbbra is támogatja a vadászatot. Arra kért mindenkit, hogy a történtek után ne kezdjék el bírálni a vadászatot és a vadászokat, „mert ez tiszteletlenség lenne a fiunkkal szemben, aki pedig egyenesen rajongott a vadászatért”. Arra azonban kitért, hogy Avery halála nyomán biztonságosabbá kellene tenni a vadászatot a jövőben.

Arról pedig, hogy több életet is megmentett az elhunyt kisfia a szerveivel, a következőket mondta: „Megtiszteltetés számomra, hogy az  öröksége másokon keresztül tovább élhet. Nem is lehetnék büszkébb a fiamra, és biztos vagyok abban, hogy soha nem felejtik el”.

(via)

Kiemelt fotó forrása: WYFF/ YouTube – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top