Egészség

Felajánlotta a veséjét egy idegennek, rögtön három ember életét mentette meg

Elmondása szerint leírhatatlan érzések kerítették hatalmába, amikor megtudta, mi történt.

Egy 25 éves amerikai férfi három ember életét mentette meg azzal, hogy felajánlotta egy ismeretlennek a veséjét. Ky Kanaman akkor döntött úgy, hogy vesedonor lesz, amikor megtudta, milyen alacsony arányban jutnak veséhez a transzplantációra szoruló betegek.

Egyáltalán nem volt nehéz döntés számomra. Nem ismertem azt, aki a vesémet kapta, de tudtam, hogy olyasvalakin segítek, aki rászorul erre

– idézi Kanamant a Yahoo.

Mint kiderült, Kanaman veséje egy 21 éves lányhoz, Victoria Hosmanhoz került. A lánynak ezzel megmentette az életét. Ezzel azonban nem ért véget a történet, Kanaman felajánlása ugyanis kisebbfajta láncreakciót indított el. Történt ugyanis, hogy Hosmannak volt egy barátnője, aki szintén arra készült, hogy felajánlja a veséjét a lánynak. A véletlen közbejátszása azonban nem térítette el eredeti szándékától: elhatározta, hogy így is vesedonor lesz. Az ő veséje egy wichitai férfihoz került, az önzetlen segítség pedig a wichitai férfi édesanyját is arra ösztönözte, hogy felajánlja a veséjét egy rászorulónak.

Ezzel együtt tehát Kanaman három életet mentette meg a felajánlásával. Elmondása szerint leírhatatlan érzések kerítették hatalmába, amikor megtudta, mi történt. Kanaman végül találkozott is azokkal, akiknek közvetlenül és közvetve megmentette az életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top