Egészség

Felajánlotta a veséjét egy vadidegennek, miután elolvasta a történetét a Facebookon

A két nő azóta életre szóló barátságot kötött.

Louise Sach mindössze 8 éves volt, amikor az orvosai közölték a szüleivel, hogy a veseműködése mindössze 40 százalékos, és előbb-utóbb vesetranszplantációra lesz szüksége. Ennek ellenére sokáig úgy tűnt, Louise megcáfolja a diagnózist: csaknem két évtizeden keresztül stagnált az állapota. Az egyetem után azonban romlani kezdett az egészsége, és egy vizsgálat igazolta, hogy eljött a pillanat, amitől mindig is rettegett.

Bár több családtagja is felajánlkozott, sajnos egyikőjük sem bizonyult alkalmas donornak. Mivel a hivatalos várólista szerint akár éveket is kellett volna várnia egy donorra, Louise tavaly januárban úgy döntött, hogy legvégső kétségbeesésében a Facebookon keresett segítséget. Úgy gondolta, egy próbát megér – arra azonban legmerészebb álmaiban sem gondolt volna, hogy három napon belül donorra talál, és egy vadidegen menti majd meg az életét.

Kayleigh Wakeling véletlenül akadt rá Louise bejegyzésére, amit egy ismerőse osztott meg. Elmondása szerint korábban sohasem gondolt arra, hogy donor legyen, de valamiért megérintette őt a lány története. 

Arra gondoltam, mi lenne, ha ez az én családomban történne meg? Ugyanaz volt a vércsoportom, mint az övé, úgyhogy rákerestem az interneten, mennyire tudnék normális életet élni egy vesével, és mindenhol azt olvastam, hogy teljesen

– nyilatkozta.

A két nő csetelni kezdett, és azonnal egymásra hangolódtak. Hamarosan személyesen is találkoztak, és a vizsgálatok során az is kiderült, hogy Kayleigh alkalmas donornak. A műtétre tavaly június 1-jén került sor. A beavatkozás után a két nő együtt lábadozott, és életre szóló barátságot kötöttek.

Hét hónap telt el azóta, és Kayleigh és Louise azóta is mindennap beszélnek. Sokszor találkoznak is, pedig másfél órára élnek egymástól. Louise állapota eközben folyamatosan javult.

Hihetetlen, hogy mindez egyetlen Facebook-bejegyzés miatt történt így. Teljesen megváltoztatta az életünket

– mondta Kayleigh.

Kayleigh Wakeling Facebook

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top