nlc.hu
Egészség

Durva számlát kapott a vesetranszplantáció után

Felajánlotta a veséjét, horrorisztikus orvosi számlát kapott

Egy nevadai férfi kellemetlen helyzetbe került nagylelkűsége miatt.

Miután a 28 éves Scott Kline édesanyja megkereste Elliot Malint, hogy segítsen donort találni vesebeteg fiának, a férfi úgy döntött, felajánlja a szervét, szívesen segít a rokonán. Szerencsére kiderült, hogy Malin tökéletes donor, és tavaly júniusban meg is történt a transzplantáció egy texasi klinikán.

Alapesetben azoknak, akik donornak ajánlkoznak, nem kell fizetniük a beavatkozásért, a recipiens biztosítója állja a költségeket, egy számlázási hiba miatt azonban Elliot Malin azzal szembesült, hogy 13 ezer dollárt, vagyis közel 4 millió forintot követel tőle egy altatással foglalkozó cég, a NorthStar. A férfi eleinte nem foglalkozott a horribilis összegről szóló számlával, de elkezdtek egyre komolyabb hangvételű követelések jönni. 

Orvosok a műtőben

Fotó: Pixabay

Minden jó, ha a vége jó, Elliot Malin és NorthStar végül tisztázta a félreértést, a cég bocsánatot kért a férfitól, és megígérték, ugyan a szabályzatuk szerint soha nem küldenek számlát a donoroknak, hogy a jövőben ne forduljon elő a fentiekhez hasonló eset, hogy ki tudják küszöbölni az ilyen kínos helyzeteket, változtattak azon.

„Kemény volt, de ha visszatekerhetném az időt, akkor se döntenék máshogy. Scott fontos számomra, és azt akarom, hogy egészséges legyen” – nyilatkozott Malin a történekről.

(via LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top