Egészség

Autóra ragasztott hirdetéssel találtak vesedonort

Meglehetősen old-school módszerrel igyekezett megfelelő szervet találni a veseátültetésre váró apának a család, de sikerrel jártak.

Az ohiói Neal Raisman hét éven át járt dialízisre veseelégtelenség miatt, végül nemrégiben kapott új vesét, köszönhetően a lánya autójára ragasztott hirdetésnek.

A család tavaly májusban került az újságok címlapjára, miután Neal lánya, Shana, feltűnő, sárga betűs hirdetést biggyesztett az autója hátsó szélvédőjére: “Nincs egy veséje? Nekünk kellene. Hívjon!” És persze megadta az apja telefonszámát is.

A hirdetést célt ért
A hirdetést célt ért

Raisman állítólag több mint száz hívást kapott, bár ezek jó része szervkereskedőktől és magukat mókásnak gondoló emberektől érkezett. Aztán négy hónappal ezelőtt telefonált egy nő, aki azt mondta, látta a hirdetést az autón, és segíteni szeretne. Miután megegyeztek a részletekben, Raisman kapcsolatba lépett a szervdonációt intéző koordinátorral, és hamarosan kiderült, hogy a nő megfelelő donor. Egy hónappal ezelőtt került sor a műtétre.

A donor nem kívánta felfedni kilétét. A műtét rendben lezajlott, komplikációk azóta sem léptek fel.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top