Ezért egyél minél több mandarint!

Bors Hanna | 2018. December 24.
Miért érdemes a téli szezonban minél több mandarint enned? Elmondjuk!

Csökkenti a májrák kockázatát

Egy kutatás bebizonyította, hogy azoknál, akik gyakran ettek mandarint, nemcsak a májrák, de a májgyulladás is sokkal ritkábban alakult ki.

Gátolja a leukémia terjedését

A tangeretin nevű flavonoid a mandarin belső, fehér héjában van; csökkenti a leukémia kialakulásának kockázatát, valamint a betegség terjedését.

Csökkenti az artériák keménységét

A mandarinban található nobiletin nevű flavonoid csökkentette a cukorbetegek artériáinak megkeményedését. Ezt nemcsak a betegeknél figyelték meg, az egészséges emberekre is nagyon jól hat.

Küzd a mellrák ellen

Mindkét korábban említett flavonoid hatékony a mellrák elleni küzdelemben.

Tele van tápanyagokkal

Kiváló forrása a C-vitaminnak, az A-vitaminnak és az összes B-vitaminnak.

Exit mobile version