Meglepő dolgok derültek ki a magyarok zöldségfogyasztási szokásairól

Sipos Márta | 2019. Január 22.
Nem egészen érthető, miért ezeket a zöldségeket kapták fel az utóbbi időben.

Meglepő dolgok derültek ki a magyarok zöldségfogyasztási szokásairól. A G7.hu megkereste a zöldséggyümölcs nagykereskedői piac egyik vezető szereplőjét, és megkérdezte, hogy az utóbbi pár év során melyik termékek futottak fel a legjobban.

Az első válasz, az avokádó egyáltalán nem meglepő: a „superfood”-ként ünnepelt gyümölcs világszerte elképesztő karriert futott be az elmúlt évek során.

Az már sokkal meglepőbb, hogy a második két zöldség, amely ehhez hasonló felfutást hozott, a Palermo paprika és a cukkini. A szakértő szerint a Palermo paprikára azért buktak rá az emberek, mert az utóbbi időben a pirosabb vagy egzotikusabb színű paprikákat (kápia, kaliforniai, Palermo stb.) jobban veszik télen a hagyományos paprikánál, mert a téli gyümölcshöz hasonló képzetek társulnak hozzájuk a magyar vásárlókban, pedig nincs feltétlenül ilyen összefüggés.

A G7 szerint egyébként nem arról van szó, hogy a fenti három zöldségekből fogyna a legtöbb, csak arról, hogy ha a növekedést, eladhatóságot és az elérhető hasznot nézzük, nagykereskedői szempontból ezek jelentik ma a legjobb üzletet. A piac vesztese eközben a padlizsán, a fogyasztása ugyanis feltűnően visszaesett az utóbbi időben. 

Exit mobile version