A hibiszkusz nemcsak szép, de segít is

nlc | 2019. Február 23.
A hibiszkusz a virágkedvelők körében igencsak ismert növény, hiszen gyönyörű virágával bármelyik otthon dísze lehet. A belőle készített teának pedig számos pozitív hatása van a szervezetünkre.

Nagyon sok olyan „csodaszer” van körülöttünk, amiről gyakran tudomást sem veszünk, mert könnyebbnek tűnik a gyógyszereket bekapkodni, ha baj van. Pedig számos gyógyhatású növény alkalmazásával megelőzhetők a betegségek. Ilyen csodaszer a hibiszkusz, illetve a szárított hibiszkusz virágából készített tea.

Hibiszkusszal az egészségért

A rák ellen

A hibiszkusz számos fajtája lelassítja a rákos folyamatokat magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően, ugyanis leköti a szabadgyököket.

Fogyókúrabarát

A hibiszkusz gátolja az amiláz termelését, mely felelős a szénhidrátok felszívódásáért. Emellett vízhajtó hatású, ez szintén a fogyást segíti elő, illetve a gyomor- és bélműködést is támogatja.

Stresszoldó

A hibiszkusztea fogyasztása nyugtatja az idegrendszert, a benne lévő flavonoidok ugyanis antidepresszáns hatásúak.

Immunerősítő

Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően nagy segítség az influenzás időszakban. Láz esetén természetes lázcsökkentőként vethető be.

Vérnyomáscsökkentő

Magas vérnyomásban szenvedőknek segíthet a hibiszkusztea, hiszen kitágítja az ereket, így csökkenti a vérnyomást.

A hibiszkusztea elkészítése

Tegyünk másfél liter hideg vízbe 2 evőkanál szárított hibiszkuszt, majd forraljuk fel. Zárjuk le az edényt, és hagyjuk ázni 10 percig. Ha leszűrtük, már fogyaszthatjuk is, de hűtőszekrényben egy napig eláll.

Exit mobile version