Szlávik szerint közeledik az influenzajárvány, oltassuk be magunkat!

nlc | 2020. Szeptember 07.
Így legalább az egyik betegséget nem kapjuk el nagy eséllyel, ha pedig koronavírusosak leszünk, az orvosok kizárhatják az influenzát.

A koronavírus-járvány idején nagyobb hangsúlyt kap az influenzaoltás, mert így legalább az egyik betegség ellen védeni lehet a veszélyeztetetteket – idézte a hvg.hu Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosának mondatait a Kossuth rádió műsorából.

Szlávik János(Fotó: (MTI/Kovács Attila)

A főorvos szerint az ifluenza ugyanőgy időseket, a krónikus betegeket és a műtéten átesett embereket veszélyezteti, mint a koronavírus, de fontos megszólaltani azokat is, akik nem szokták beoltatni magukat, hiszen az orvosoknak sokat segíthet az oltás, mert így kizárhatják az influenzát a tünetek vizsgálatánál.

Szlávik arról is beszélt, hogy a szennyvízből vett minták alapján úgy tűnik, hogy egyes városokban tovább emelkedik a fertőzöttek száma a következő 4-10 napban.

A koronavírus – a halálozások számát tekintve – sokkal veszélyesebb, mint az influenza – hívta fel a figyelmet a főorvos.

Aktuális koronavírushíreink

Exit mobile version