Izgalmas, zöldséges és húsos salátareceptek következnek, amik még akkor is ízleni fognak, ha nem vagy egy nagy salátarajongó!
Krémes tésztasaláta
Tény, nem ez a saláta a legdiétásabb, de az biztos, hogy nagyon finom! Ősszel különösen jól tud esni ez a laktató étel.
Hozzávalók:
- 1 csomag fusilli tészta
- 2 marék brokkoli
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db lila hagyma
- 8 db színes koktélparadicsom
- 1 db alma
- 20 dkg parmezán
- 10 dkg feta
- 2 doboz tejföl
- zöldfűszer keverék
- só bors
Elkészítés:
Tedd fel a tésztát főni lobogó, sós vízben, egy másik lábasban pedig főzd meg a brokkolit. Arra vigyázz, hogy a zöldséget ne főzd túl, akkor lesz finom, ha megőrzi a roppanósságát. Közben tisztítsd meg a zöldségeket, valamint az almát, és kockázd fel őket. Egy tálba reszeld le a parmezánt, keverd el a fetával, a tejföllel, ízlés szerint sózd, borsozd, és add hozzá a zöldfűszereket is.
Ha megfőtt a tészta, szűrd le, a brokkolit szedd rózsáira, várd meg, amíg kihűl egy kicsit, majd az összes hozzávalót, valamint a mártást is keverd össze. Tálalás előtt 2 órára tedd be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Könnyű csirkesaláta
Ha nem tudsz és nem is akarsz hús nélkül élni, akkor ezt a salátát dobd össze! Ehhez az ételhez a házi salátaöntetek nagyon jól passzolnak, így azokkal is eheted.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 1 fél lollo saláta
- 2 szál lestyán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db avokádó
- 10 dkg parmezán
- balzsamecet
- tökmagolaj
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
Kockázd fel a csirkemellet, fogj egy serpenyőt, önts bele olívaolajat, dobd bele a fokhagymagerezdeket, majd jöhet rá a csirkemell, valamint a só és a bors. Tegyél fedőt a serpenyőre, és amíg a hús megsül, készítsd elő a zöldségeket.
Mindent alaposan moss meg, a lolló salátát és a lestyánt tépkedd kisebb darabokra, az avokádót pucold meg, majd kockázd fel. Ha kész a hús, add hozzá a zöldségekhez, locsold meg egy kevés tökmagolajjal és balzsamecettel, keverj hozzá reszelt parmezánt, és a tetejére is mehet még egy adag sajt.
Zöldséges-baconös quinoa saláta
Ha egy extra könnyű salátával örvendeztetnéd meg magadat, akkor ne is keress tovább, ez itt az! Ne tévesszen meg a 2 szelet bacon: ahhoz kevés, hogy a vonalaidnak ártson, ahhoz viszont pont elegendő, hogy tökéletessé tegye a salátát!
Hozzávalók:
- 10 dkg quinoa
- 2 szelet bacon
- 5-6 szem koktélparadicsom
- 7-8 levél jégsaláta
- 1 marék rukkola
- 1 marék dió
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A quinoát nagyon egyszerű elkészíteni, így még akkor sem foghatsz mellé, ha soha életedben nem volt vele dolgod. Fogj egy lábast, tedd bele az előzőleg átmosott quinoát, engedj rá annyi vizet, hogy egy kicsit ellepje, sózd, borsozd, majd fedő alatt főzd készre körülbelül 15 perc alatt.
Közben a bacont szeld apró kockákra, pirítsd meg egy serpenyőben, ami mellé dobhatod a diót is. A zöldségeket mosd meg, a salátát tépkedd közepes darabokra, a paradicsomokat vágd ketté, majd, ha megfőtt a quinoa, és kicsit kihűlt, keverd össze a többi hozzávalóval. Tálalás előtt olívaolajjal locsold meg a salátát!
Még több recept, hogy biztosan ne maradj éhen!
- 3 zseniális recept kovászos uborkával – imádni fogod őket!
- Finom és gyors sajtos-tejfölös receptek: imádni fogod
- Tepsiben sült nachos grande, a mexikói konyha legjava egy tányéron