Az utcán fulladozott a kiflicsücsköt félrenyelő férfi, egy gyermekét iskolába vivő anyuka mentette meg az életét

Á.K. | 2021. Október 12.
Az eset Pest megyében történt egy buszmegállóban. A kiflit félrenyelő férfi csak az arra járó anyuka szakszerű közbeavatkozásának köszönheti az életét.

Egy 50 év körüli férfihez kérték reggel a mentők gyors segítségét, aki csaknem megfulladt az egyik Pest megyei buszmegállóban. Mint kiderült, egy kiflicsücsök akadt a torkán, amit már sem lenyelni, sem kiköpni nem tudott. A férfi először hosszasan köhögött, amire bár többen is felfigyeltek, senki nem gondolta, hogy nagy a baj. A percekig tartó erős köhögés azonban nem járt eredménnyel, a férfi pedig egyszer csak térdre rogyott – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

A Heimlich-féle műfogás (részlet az elsosegely.hu videójából)

Ekkor egy gyermekét iskolába kísérő hölgy sietett a segítségére, aki nem csupán értesítette a mentőket, de a mentésvezető telefonos instrukciói alapján meg is kezdte az életmentést. Tenyerével öt határozott ütést mért a beteg lapockái közé, ám miután a háti ütések sem jártak sikerrel, a Heimlich műfogás következett, amivel már sikerült a férfinek átjárható légutat biztosítani. A perceken belül kiérkező mentők gyorsan átvették az ellátását, és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit.

Színes hírek a nagyvilágból:

Exit mobile version