Meghalt egy egyéves egy kórházi parkolóban, mert az anyja az autóban felejtette

FEL | 2023. Május 31.
Meghalt egy egyéves kislány, akit kilenc órán keresztül egy parkoló autóban felejtettek.

A szörnyű tragédia a washingtoni Puyallupban történt, miután kánikula idején, egy anya a zárt autóban felejtette egyéves kislányát.

9 órával később a nő visszatért a MultiCare Good Samaritan Kórház előtt parkoló autóhoz, ekkor vette észre az eszméletlen gyermeket, akit azonnal bevitt a kórházba, de nem sikerült újraéleszteni. Az autó belsejében 37 Celsius-fokot mértek.

Puyallup rendőrkapitánya, Don Bourbon azt mondta a Mirrornak:

Ez egy tragikus eset, és teljes szívünkkel együtt érzünk a családdal és azokkal, akiket az eset érintett.

A kórház közleményében pedig azt írta: „A Good Samaritan kampuszon szerdán tragikus incidens történt, amely egy alkalmazottat és gyermekét érintette.”

Fotó: Getty Images

A Noheatstroke.org szerint ezzel négyre nőtt azoknak a gyermekeknek a száma, akik áldozatai lettek a hőgutának. A szervezet csak tavaly 33-at, 1998 óta pedig 944 halálos esetet jegyzett fel. Azt írják, átlagosan körülbelül 38 gyermek halálát okozza hőguta.

A biztonsági szervezet arra figyelmeztet, hogy a szülők és gondozók ne hagyják a kisgyermekeket hosszabb időre a forró autóban. Az adatok alapján úgy becsülik, hogy a szörnyű esetek 53 százalékában ugyanis a szülő vagy gondozó elfelejtette, hogy a gyermek a járműben maradt. 

Sajnos itthon is előfordulnak hasonló, tragikus esetek.

2021-ben halott gyermeket találtak egy parkoló autóban Kninben. A gyereket a forró járműben felejtette az édesapja. A férfi egy laktanyában dolgozik, előtte, mint minden nap óvodába vitte az ötéves fiát. Ott azonban hívást kapott, hogy azonnal jelentkeznie kell. A gyereket azonban nem adta le az óvodában, az autóban maradt, az apa pedig a laktanyába vezetett. Ott leparkolt és egyszerűen az autóban felejtette a kicsit.

2022 júniusában az nlc is beszámolt arról az esetről, amikor egy kislány közel nyolc órán keresztül tartózkodott az óvodabuszban a tűző napon. Reggel fél nyolctól délután háromig. Inez már eszméletlen volt, amikor rátaláltak. Rögtön mentőhelikopter érkezett hozzá, s legalább egy órán keresztül küzdöttek azért, hogy stabilizálják az állapotát. Sajnos nem tudtak rajta segíteni.

Exit mobile version